Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti

CE pregăteşte reformarea lanţului agroalimentar din Europa


9 mai 2013 | Adina-Elena OPREA
Secţiuni: Content, Dreptul sanatatii
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Comisia Europeană pregăteşte o reformă în domeniul producţiei alimentare, urmărind să modernizeze şi să simplifice întregul lanţ agroalimentar din Europa, potrivit unui comunicat.

În acest scop, din cele 70 de acte legislative care reglementează lanţul agroalimentar în prezent, vor rămâne 5 acte legislative şi se vor simplifica formalitățile administrative din cadrul proceselor și procedurilor pe care trebuie să le parcurgă fermierii, crescătorii de animale și operatorii din sectorul alimentar.

Pachetul de reforme propus cuprinde următoarele elemente: controale oficiale, sănătatea animalelor, sănătatea plantelor şi materialul de reproducere a plantelor.

Tonio Borg, comisarul pentru sănătate și consumatori, a declarat: „Industria agroalimentară este cel de-al doilea mare sector economic din UE, cu peste 48 de milioane de angajați și cu o valoare a producției de aproximativ 750 de miliarde EUR pe an. Europa deține cele mai ridicate standarde din lume în materie de siguranță alimentară. Totuși, recentul scandal al cărnii de cal, deși nu a prezentat niciun risc pentru sănătate, a demonstrat că sistemul este perfectibil. Pachetul de reforme adoptat sosește într-un moment oportun, arătând că sistemul poate face față provocărilor cu care se confruntă, și, în plus, integrează unele dintre învățămintele trase. Într-un cuvânt, pachetul vizează să ofere norme mai inteligente pentru alimente mai sigure.”

Adina Elena OPREA
internship Societatea de Științe Juridice

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro