Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Procedura privind accesul la informaţii despre firme prin intermediul SMS-urilor


8 mai 2013 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Fiscalitate, Noutăți legislative
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 252 din data de 7 mai 2013 a fost publicat Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 504/2013 pentru aprobarea Procedurii privind accesul la informatiile publice prin intermediul serviciului de mesaje scurte – SMS.

Procedura reglementeaza modalitatea de acces la informatiile publice prin intermediul serviciului de mesaje scurte (SMS) de catre persoanele interesate.

Informatiile furnizate de ANAF sunt informatii publice cu privire la operatorii economici, ce sunt postate pe site-ul ANAF, respectiv:
– codul de identificare fiscala;
– denumirea operatorului economic;
– inregistrat/neinregistrat in scopuri de TVA;
– starea de inactivitate fiscala a operatorului economic;
– aplicarea sistemului de TVA la incasare;
– cod de siguranta atasat fiecarui mesaj de raspuns de catre ANAF

Solicitarea informatiilor se face prin transmiterea unui SMS la numarul unic, pus la dispozitie de catre operatorii de telefonie mobila  si comunicat de catre ANAF pe site-ul propriu. Mesajul transmis prin SMS de catre solicitanti, la numarul unic, este un mesaj text, format din codul de identificare fiscala al operatorului economic despre care solicita informatiile.

Costul generat de utilizarea SMS este in sarcina solicitantilor. Tariful mesajului este stabilit si incasat de operatorii de telefonie mobila, ANAF nepercepand costuri pentru furnizarea informatiilor care fac obiectul procedurii.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro