TOP LEGAL
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

STOICA & Asociaţii obţine o reducere semnificativă a amenzii aplicate CECCAR de către Consiliul Concurenţei
10.05.2013 | JURIDICE.ro


Prin Decizia nr. 47 din 02.11.2010, Consiliul Concurenței a sancționat Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR) pentru fixarea de tarife prin Regulamentul privind stabilirea onorariilor cuvenite experților contabili și contabililor autorizați, prin aplicarea unei amenzi de 4.056.264 lei, reprezentând 9,2% din veniturile totale realizate de CECCAR în anul 2009, dispunând totodată abrogarea acestui regulament.

Decizia Consiliului Concurenței a fost pe larg mediatizată la data adoptării, aceasta fiind considerată cea mai mare amendă procentuală aplicată de Consiliul Concurenţei în anul 2009 şi cea mai mare sancţiune aplicată unei asociaţii profesionale. Consiliul Concurenței a caracterizat fapta CECCAR ca fiind de gravitate ridicată, similară unui cartel, aplicând numeroase circumstanțe agravante, fără a ține cont de apărările formulate de CECCAR.

După un efort de peste 2 ani de zile, societatea de avocatura Stoica & Asociații a reușit să demonstreze că decizia Consiliului Concurenței a fost în mod vădit excesivă, depășind limitele unei proporționalități rezonabile în ceea ce privește amenda aplicată. Echipa de avocați formată din Prof. univ. Valeriu Stoica (Partener fondator), Marieta Avram (Partener senior), Dan Rareș Raducanu (Partener senior) și Alin Axente (avocat colaborator) a reuşit să obțină anularea, în parte, a sancţiunii aplicate de către autoritatea naţională de concurenţă, prin reducerea cu 40% a amenzii in cuantum de peste 4 mil. lei.

Decizia pronunţată de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la data de 24.04.2013, prin care a fost admis recursul CECCAR împotriva Sentinţei nr. 5178 din 19 septembrie 2011 pronunţată de către Curtea de Apel Bucureşti, este irevocabilă.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “STOICA & Asociaţii obţine o reducere semnificativă a amenzii aplicate CECCAR de către Consiliul Concurenţei”

  1. George STĂNESCU spune:

    Imi exprim parerea personala,dar intarita de experienta si expertiza prof. de cativa zeci de activitateca ,CONS. CONCURENTEI ,INSFARSIT REUSESTE SA „UMBLE”si prin asociatiile profesionale ,ca CECAR si UN. EXEC. JUD.,ETC jecmanitoare in exces ,necontrolate de fisc si scapate de sub controlul metodologic si org. al MIN. JUSTITIEI.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate