Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti
 
 1 comentariu

STOICA & Asociaţii obţine o reducere semnificativă a amenzii aplicate CECCAR de către Consiliul Concurenţei
10.05.2013 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Concurență, Content
JURIDICE - In Law We Trust

Prin Decizia nr. 47 din 02.11.2010, Consiliul Concurenței a sancționat Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR) pentru fixarea de tarife prin Regulamentul privind stabilirea onorariilor cuvenite experților contabili și contabililor autorizați, prin aplicarea unei amenzi de 4.056.264 lei, reprezentând 9,2% din veniturile totale realizate de CECCAR în anul 2009, dispunând totodată abrogarea acestui regulament.

Decizia Consiliului Concurenței a fost pe larg mediatizată la data adoptării, aceasta fiind considerată cea mai mare amendă procentuală aplicată de Consiliul Concurenţei în anul 2009 şi cea mai mare sancţiune aplicată unei asociaţii profesionale. Consiliul Concurenței a caracterizat fapta CECCAR ca fiind de gravitate ridicată, similară unui cartel, aplicând numeroase circumstanțe agravante, fără a ține cont de apărările formulate de CECCAR.

După un efort de peste 2 ani de zile, societatea de avocatura Stoica & Asociații a reușit să demonstreze că decizia Consiliului Concurenței a fost în mod vădit excesivă, depășind limitele unei proporționalități rezonabile în ceea ce privește amenda aplicată. Echipa de avocați formată din Prof. univ. Valeriu Stoica (Partener fondator), Marieta Avram (Partener senior), Dan Rareș Raducanu (Partener senior) și Alin Axente (avocat colaborator) a reuşit să obțină anularea, în parte, a sancţiunii aplicate de către autoritatea naţională de concurenţă, prin reducerea cu 40% a amenzii in cuantum de peste 4 mil. lei.

Decizia pronunţată de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la data de 24.04.2013, prin care a fost admis recursul CECCAR împotriva Sentinţei nr. 5178 din 19 septembrie 2011 pronunţată de către Curtea de Apel Bucureşti, este irevocabilă.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti