Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Google Glass a fost interzis în Las Vegas


10 mai 2013 | Adina-Elena OPREA

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Google a lansat Google Glass, un dispozitiv magic aşteptat încă de la apariţia iPad şi iPhone, dar care nu va fi vândut pentru multe luni, rezistenţa împotriva dispozitivului fiind deja în curs de desfăşurare, informează cnbc.com.

Dispozitivul Google Glass este un calculator portabil sub forma unor lentile şi permite utilizatorilor să acceseze internetul, să facă fotografii şi filme scurte. Printre măsurile de siguranţă care fac aparatul mai puţin intruziv se regăseşte faptul că dispozitivul trebuie atins pentru a fi activat, iar pentru a face o fotografie sau un film trebuie să priveşti persoana respectivă.

Google subliniază că dispozitivul este o lucrare în curs de desfăşurare, având 2.000 de versiuni eliberate deja pentru testare şi încă 8.000 de exemplare promise unor oameni aleşi de companie.

Odată cu apariţia aparatului, este repusă în discuţie problema tehnologiei care devine din ce în ce mai agilă şi mai invizibilă, ajungând să distragă atenţia conducătorilor auto şi chiar  să schimbe relaţiile dintre oameni, lipsindu-i de puţina intimitate pe care o mai au în public.

De altfel, dispozitivul Google Glass a fost interzis într-un bar din Seattle şi în mare parte din Las Vegas, iar „acesta este doar începutul; Google Glass va provoca un scandal”, după cum declară Timothy Toohey, un avocat din Los Angeles, specializat în confidenţialitate.

Adina Elena OPREA
internship Societatea de Științe Juridice

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică