Secţiuni » Arii de practică » Business » Asigurări
Asigurări
CărţiProfesionişti

Reglementări privind redresarea şi falimentul societăţilor de asigurare


13 mai 2013 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 260 din data de 9 mai 2013 a fost publicata Legea nr. 139/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 503/2004 privind redresarea financiara si falimentul societatilor de asigurare.

Legea nr. 503/2004 reglementeaza procedura redresarii financiare a societatilor de asigurare, procedura falimentului, precum si dizolvarea si lichidarea voluntara a acestora.

Procedurile privind redresarea financiara si falimentul societatilor de asigurare instituite prin lege se aplica asiguratorilor si/sau reasiguratorilor, dar nu se aplica sucursalei unei societati de asigurare sau a unei societati mutuale dintr-un stat membru, care a primit o autorizatie de la autoritatea competenta a statului membru de origine.

De asemenea, legea nu se aplica intermediarilor in asigurari, acestia fiind supusi reglementarilor dreptului comun in materie de reorganizare judiciara si de faliment cuprinse in Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei.

Noua lege introduce prevederi de ordin tehnic specific activitatii de asigurare, in vederea asigurarii premiselor necesare pentru o buna functionare a mecanismelor instituite de Legea nr. 503/2004.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii