TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

STOICA & Asociaţii câștigă primul arbitraj judecat pe fond la Bursa de Valori București
13.05.2013 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Una din echipele de avocati din cadrul Stoica & Asociatii specializate in arbitraj intern si international, Andreea MicuDragos Bogdan si Mihai Stanescu, sub coordonarea prof. univ. dr, Valeriu Stoica, a reprezentat cu succes o importanta banca romanesca in primul dosar arbitral judecat pe fond de Camera de Arbitraj de pe langa Bursa de Valori Bucuresti.

Dosarul a avut ca obiect solicitarea unei sume de peste 500.000 de euro ca despagubiri pentru pretinsa neexecutare de catre banca a unui ordin de tranzactionare pe Bursa de Valori Bucuresti, ordin dat in temeiul unui contract de servicii financiare. Avocatii din cadrul Stoica & Asociatii au demonstrat cu succes faptul ca, in speta, nu erau indeplinite conditiile pentru angajarea raspunderii contractuale a clientului.

Pentru actorii vietii comerciale, mai ales in conditiile actuale de desfasurare a unui proces comercial in fata instantelor nationale, este important de subliniat celeritatea procedurii, cauza fiind solutionata de Tribunalul Arbitral in mai putin de 5 luni de la data inregistrarii cererii, in ciuda complexitatii sale deosebite, ca probleme de fond si de procedura.

Celeritatea procedurii este cu atat mai importanta cu cat probatoriul administrat, in acest caz, a fost unul bogat si variat, incluzand numeroase documente, audierea succesiva a mai multor martori, precum si interogatoriile partilor. Acest aspect nu face decat sa sublinieze, inca o data, caracterul adecvat al arbitrajului in solutionarea litigiilor comerciale, in care celeritatea procedurii este, uneori, la fel de importanta ca si solutia pe fondul cauzei.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate