Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-DNA, 10 mai 2013


10 mai 2013 | Paula VÂRBAN

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Luare de mita si dare de mita. Trimitere in judecata. D.N.A.– Serviciul teritorial Cluj

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Cluj au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor:
M.T., director al Directiei Silvice Cluj, in stare de arest preventiv, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de luare de mita
M.V., padurar in cadrul Directiei Silvice Cluj, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de dare de mita.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

La data de 15 aprilie 2013, inculpatul M.T., in calitate de director al Directiei Silvice Cluj, a primit de la inculpatul M.V. suma de 10.000 lei provenita de la acesta si de la alti doi padurari (denuntatori in cauza) pentru ca, in exercitarea atributiilor de serviciu, sa ii asigure lui M.V. pastrarea locului de munca si sa avizeze favorabil controalele efectuate bianual la cantonul acestuia, precum si pentru a nu dispune sanctionarea celorlalti padurari pentru presupuse nereguli in activitatea lor.


La data de 18 aprilie 2013, Tribunalul Cluj a dispus arestarea preventiva a inculpatului M.T. pe un termen de 29 de zile (comunicatul nr. 343/VIII/3 din 17 aprilie 2013).

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Cluj.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infrânga principiul prezumtiei de nevinovatie.

:: sursa: www.pna.ro

Paula VÂRBAN

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică