Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Patru universități din România, în topul mondial


13 mai 2013 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Universitaria

Universitatea Bucuresti, Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea „A. I. Cuza” din Iasi si Universitatea de Vest din Timisoara se afla in topul mondial al institutiilor de invatamant superior, realizat de Compania Quacquarelli Symonds (QS) –  companie britanica specializata in consultanta pentru studii in strainatate.

Pe de alta parte, in clasamentele pe 2013, in functie de specializari (QS World University Rankings by Subject), Universitatea Bucuresti (UB) se numara printre primele 200 din lume la doua specializari – limbi moderne si, respectiv, media si comunicare.

Editia 2013 a QS World University Rankings by Subject a evaluat 2.858 de universitati si a inclus in clasament un total de 678 de institutii.

Clasamentul este alcatuit, incepand din 2004, pe baza a patru indicatori cheie: cercetarea academica, calitatea predarii, angajabilitatea absolventilor si gradul de internationalizare, realizat cu scopul de a recunoaste excelenta in invatamantul universitar si a ajuta universitatile sa isi compare, imbunatateasca si mentina performantele la nivel mondial. In realizarea clasamentului universitatilor in functie de specializari, se iau in considerare opinia cadrelor universitare si a angajatorilor, precum si numarul de citari ale lucrarilor de specialitate publicate si indexul Hirsch care evalueaza productivitatea si impactul cercetarii academice.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică