Secţiuni » Articole » Revista revistelor juridice
Revista revistelor juridice
JURIDICE

Pandectele Române nr. 10/2012
13.11.2012 | Robert BĂLAȘA

JURIDICE - In Law We Trust

A apărut nr. 10 al revistei Pandectele Române.

Cuprins

DOCTRINĂ

Gabriel TIŢA-NICOLESCU, Promisiunea faptei altuia şi stipulaţia pentru altul în reglementarea noului Cod civil

Ciprian Ionuţ CIOROIANU, Validitate prin reprezentativitate în cazul referendumurilor

Dumitru-Daniel ŞERBAN, Scurte consideraţii privind pragurile valorice aferente contractelor de achiziţie publică

Cristina FLORESCU, Concepte şi tendinţe actuale în legătură cu dreptul societăţilor comerciale

Teodor BODOAŞCĂ, Aurelia DRĂGHICI, Utilizarea operei de către terţe persoane fără consimţământul titularului dreptului de autor

Oliviu PUIE, Augustin Vasile FĂRCAŞ, Implicaţiile noului Cod civil şi ale noului Cod de procedură civilă în materia concilierii directe în litigiile dintre profesionişti derivate din contractele de furnizare a serviciilor

ACTE NORMATIVE COMENTATE

Cristian IONESCU, Reflecţii pe marginea art. 103 din Constituţia României

JURISPRUDENȚA CURȚII CONSTITUŢIONALE

105. Decizia nr. 681 din 27 iunie 2012 referitoare la obiecţia de neconstituţionalitate privind Legea pentru modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011 (comentariu de Dragoş-Alexandru EFRIM)

JURISPRUDENŢA ÎNALTEI CURŢI DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE

106. Efectele deciziei de declarare a neconstitutionalității unui text de lege asupra acțiunilor în curs. Bun susceptibil de protecție juridică. Condamnare cu caracter politic. Daune morale. Calitate procesuală activă a moștenitorului (Î.C.C.J., secţia I civilă, nr. 477 din 27 ianuarie 2012)

JURISPRUDENŢA CURŢILOR DE APEL, TRIBUNALELOR, TRIBUNALELOR SPECIALIZATE, JUDECĂTORIILOR ŞI A ALTOR ORGANE CU ACTIVITATE JURISDICŢIONALĂ

107. Contestație în anulare. Admisibilitate. Autoritate de lucru judecat. Prescripția dreptului la acțiune (Curtea de Apel București, secția a III-a civilă și pentru cauze cu minori și de familie, decizia civilă nr. 1044/06.06.2012)
108. Excepțiile de procedură. Autoritatea de lucru judecat. Restituirea bunurilor confiscate. Drept de proprietate. (Curtea de apel Craiova, secția civilă, decizia nr. 2693 din data de 29.02.2012)
109. Procedura specială de judecată în cazul recunoașterii vinovăției. Extinderea acțiunii penale sau a procesului penal. Nelegalitatea hotărârii recurate (Curtea de apel București, secția a II-a penală, decizia nr. 690 din 4 aprilie 2012)

JURISPRUDENŢĂ C.E.D.O./ JURISPRUDENŢĂ STRĂINĂ
JURISPRUDENŢĂ CEDO

110. Despre discriminarea în materia concediului parental (Hulea c. României, cererea nr. 33411/05, secțiunea a III-a a Curții europene a drepturilor omului, hotărârea din 2 octombrie 2012 selecţie, traducere, rezumat şi comentariu de prof. univ. dr. Bianca SELEJAN-GUŢAN)

RECENZII ŞI NOTE

Betinio DIAMANT
Revue critique de droit international privé Nr. 2. Avril-Juin 2012. Trimestrielle pp. 247-484.
Revue trimestrielle de droit civil. Julliet, septembre 2010, nr. 3, pages 412-668.

Robert BĂLAȘA

Secţiuni: Revista revistelor juridice | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO