Secţiuni » Comunicare profesională
Comunicare profesionalăComunicate profesioniştiEvenimente programateEvenimente recenteOportunităti de carieră

Modificări esențiale în noul Cod civil și noul Cod de procedură civilă – Cluj-Napoca, 17-18 mai 2013
15.05.2013 | UNIVERSUL JURIDIC

Secţiuni: Comunicare profesională
JURIDICE - In Law We Trust

Revista Română de Drept Privat, cu sprijinul editurii Universul Juridic, organizează în zilele de 17 şi 18 mai 2013, la GRAND HOTEL ITALIA (Cluj-Napoca, Str. Trifoiului – Vasile Conta, Sala Toscanini), conferinţa naţională cu tema „Noul Cod civil și Noul Cod de procedură civilă. Modificări esenţiale aduse sistemului juridic român. Principii și reguli esențiale ale Dreptului civil și Dreptului procesual civil”.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu UNBR, INPPA Centrul Teritorial Braşov, Baroul Braşov, Camera Notarilor Publici Braşov.

Se acordă 15 ore de pregătire profesională continuă.

Conferinţa se va desfăşura conform următorului program:

Se acordă 15 ore de pregătire profesională continuă

 

Evenimentul va avea loc la Grand Hotel Italia, Cluj Napoca, Str. Trifoiului – Vasile Conta, Sala Toscanini.

Vineri, 17.05.2013

13.00 – Înregistrarea participanţilor.

13.30 – Prezentări introductive:

Conf. univ. dr. Marian Nicolae;

Doamna Stanca Gidro, decanul Baroului Cluj.

13.40 – Domnul conf. univ. dr. Marian Nicolae, Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, membru al Comisiilor de elaborare si redactare a noului Cod civil si a noului Cod de procedură civilă, precum şi a legilor de punere în aplicare a acestora – „Aplicarea legii materiale în procesele în curs; rolul judecătorului și dreptul intertemporal”.

14.10 – Lansare de carte:

Tratat de procedură civilă. Vol I, II şi III.

Noul Cod de procedură civilă – Vol. I şi Vol. II. Comentarii pe articole.

 

Vor lua cuvântul invitaţii speciali:

• Prof. univ. dr. Florin Streteanu – Decanul Facultăţii de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

• Doamna Denisa Băldean – Vicepreşedinte Curtea de Apel Cluj.

• Prof. univ. dr. Ioan Leș, Facultatea de Drept a Universităţii Lucian Blaga din Sibiu.

• Prof. univ. dr. Ion Deleanu – Facultatea de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

• Conf. univ. dr. Sergiu Deleanu – Facultatea de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

14.40 – Prof. univ. dr. Ioan Leș – „Nulităţile procedurale în NCPC”.

15.10 – Prof. univ. dr. Ion Deleanu – „Improprietăţi în dispoziţiile Codului de procedură civilă”.

15.40 – Conf. univ. dr. Sergiu Deleanu – „Cu privire la limitele controlului hotărârilor arbitrale de către instanţele judecătoreşti pentru motivul de ordine publică”.

16.00 – Pauză de cafea şi sesiune de autografe.

16.30 – Domnul av. dr. Traian Cornel Briciu – Director al Institutului Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor – „Aspecte privind reflectarea timpului în NCPC”.

17.10 – Domnul lect. univ. dr. Claudiu Constantin Dinu, Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti – „Efectele procesuale ale estimării, de către judecător, a duratei cercetării procesului”.

17.40 – Domnul conf. univ. dr. Sebastian Spinei, Prodecan Facultatea de Drept a Universităţii Lucian Blaga din Sibiu – „Rolul activ al judecătorului în procesul civil”.

Sâmbătă, 18.05.2013

9.30 – Domnul conf. univ. dr. Marian Nicolae, Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, membru al Comisiilor de elaborare si redactare a noului Cod civil si a noului Cod de procedură civilă, precum şi a legilor de punere în aplicare a acestora – „Rolul de drept comun al NCPC și al dreptului procesual civil”.

10.15 – Domnul Bogdan Dumitrache, executor judecătoresc, membru al Comisiilor de elaborare a noului Cod civil și a noului Cod de procedură civilă, precum şi a legilor de punere în aplicare a acestora – „Eroarea comună și invincibilă, un principiu sau o excepție pe cale de dispariție în Noul Cod civil?”.

11.00 – Pauză de cafea.

11.30 – Domnul conf. univ. dr. Răzvan Dincă, Prodecan Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, membru al Comisiilor de elaborare a noului Cod civil și a legii de punere în aplicare a acestuia – „Culpa contractuală”.

12.15 – Domnul Liviu Zidaru, judecător la Tribunalul Bucureşti, membru al Comisiei de elaborare a legii de punere în aplicare a noului Cod de procedură civilă – „Judecătorul, un simplu actor pasiv faţă de o calificare juridică greșită? Înfăptuirea justiției din perspectiva adagiului iura novit curia.

13.00 – Pauză de prânz – Catering.

14.00 – Judecător Valentin Mitea, Preşedintele Curţii de Apel Cluj – „Contestaţia împotriva tergiversării procesului potrivit noului Cod de procedură civilă”.

14.45 – Conf. univ. dr. Ionuţ Florin Popa, Facultatea de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca – „Ierarhia surselor dreptului civil. Rolul uzanțelor”.

15.30 – Av. dr. Radu Rizoiu, Baroul București – „Publicitatea mobiliară prin Arhiva Electronică de Garanții Reale Mobiliare”.

16.15 – 16.45 – Concluzii.

 

Taxa de participare, în valoare de 250 lei (se plăteşte în contul Editurii Universul Juridic – RO48RNCB0066058368940001, deschis la BCR, Sucursala Crângaşi), include accesul la lucrările conferinţei, mapa conferinţei, coffee break, catering şi tarif preferenţial la cazarea în Grand Hotel Italia din Cluj-Napoca pentru participanţi*. PLATA SE POATA FACE ŞI VINERI LA STANDUL UNIVERSUL JURIDIC.

Înregistrarea va fi confirmată numai după transmiterea, prin e-mail (marketing [at] universuljuridic.ro) a dovezii de plată a taxei, cu menţiunea ordinului de plată TAXĂ CONFERINŢĂ RRDP. Pentru detalii suplimentare – marketing [at] universuljuridic.ro sau tel. 0733.674.555.

 

*Participanţii la conferinţă care doresc şi rezervare de cameră la Grand Hotel Italia beneficiază de:

Camera Classic single use: 66 euro/noapte.

Camera Classic double use: 77 euro/noapte.

Camera Deluxe single use: 77 euro/noapte.

Camera Deluxe double use: 88 euro/noapte.

Solicitarea privind rezervarea la tarifele preferenţiale de mai sus se va transmite pe marketing@universuljuridic.ro impreuna cu dovada de plată.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti