BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Curtea de Apel Cluj. Proba comunicării actului administrativ

17.05.2013 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ
Newsletter
Instagram
Facebook

Curtea de Apel Cluj a hotărât că nu poate face dovada comunicării actului administrativ înscrisul denumit borderou de expediţie, din care rezultă că autoritatea publică a comunicat, la o anumită dată, Poştei Române actul administrativ în cauză. Raportat la valoarea probatorie a acestui act, Curtea constată că borderoul este un înscris care a fost constituit de către pârât, emană exclusiv de la acesta şi nu face dovada decât a predării actului contestat serviciilor poştale, neconsemnând semnătura de primire a vreunui reprezentant sau angajat al reclamantei, neconstituind astfel o dovadă a comunicării efective a actului către reclamant. Prin urmare, neexistând la dosar dovada comunicării către reclamant a actului contestat şi nici o altă dovadă din care să reiasă că reclamantul ar fi luat la cunoştinţă despre aceasta la o altă dată decât cea recunoscută prin poziţia procesuală exprimată, Curtea constată că instanţa de fond, în mod greşit, a admis excepţia tardivităţii formulării plângerii prealabile. (Decizia civilă nr. 287  din 4 februarie 2010, pronunţată în recurs de Secţia comercială, de contencios administrativ şi fiscal a Curtii de Apel Cluj având ca obiect anularea unei hotărâri a consiliului local, conform JURINDEX3300000000246638)

Corina CIOROABĂ

Newsletter
Instagram
Facebook

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate