BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti
VLAD CENUSE & ASOCIATII
Print Friendly, PDF & Email

Curtea de Apel Cluj. Proba comunicării actului administrativ

17.05.2013 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ

Curtea de Apel Cluj a hotărât că nu poate face dovada comunicării actului administrativ înscrisul denumit borderou de expediţie, din care rezultă că autoritatea publică a comunicat, la o anumită dată, Poştei Române actul administrativ în cauză. Raportat la valoarea probatorie a acestui act, Curtea constată că borderoul este un înscris care a fost constituit de către pârât, emană exclusiv de la acesta şi nu face dovada decât a predării actului contestat serviciilor poştale, neconsemnând semnătura de primire a vreunui reprezentant sau angajat al reclamantei, neconstituind astfel o dovadă a comunicării efective a actului către reclamant. Prin urmare, neexistând la dosar dovada comunicării către reclamant a actului contestat şi nici o altă dovadă din care să reiasă că reclamantul ar fi luat la cunoştinţă despre aceasta la o altă dată decât cea recunoscută prin poziţia procesuală exprimată, Curtea constată că instanţa de fond, în mod greşit, a admis excepţia tardivităţii formulării plângerii prealabile. (Decizia civilă nr. 287  din 4 februarie 2010, pronunţată în recurs de Secţia comercială, de contencios administrativ şi fiscal a Curtii de Apel Cluj având ca obiect anularea unei hotărâri a consiliului local, conform JURINDEX3300000000246638)

Corina CIOROABĂ


Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Newsletter
Publicitate
Corporate
Membership