Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contencios administrativ
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

Suplimentarea creditelor acordate instituţiilor publice în vederea achitării arieratelor


17 mai 2013 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Contencios administrativ, Noutăți legislative
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 274 din data 15 mai 2013 a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 41/2013 privind reglementarea unor masuri financiare.

In conformitate cu OUG  nr. 3/2013, unitatile/subdiviziunile administrativ-teritoriale care inregistreaza arierate fata de furnizorii de bunuri, servicii si lucrari pot contracta, de la Ministerul Finantelor Publice, imprumuturi din varsaminte din privatizare, in limita sumei de 680.000 mii lei.

Noul act normativ suplimenteaza nivelul liniei de credit, stabilind ca limita de creditare se majoreaza cu suma de 120.000,00 mii lei.

Suplimentarea imprumuturilor se asigura de Ministerul Finantelor Publice din varsaminte din privatizare inregistrate in contul curent in valuta deschis la Banca Nationala a Romaniei, prin efectuarea operatiunii de schimb valutar al echivalentului in euro al sumei de 120.000,00 mii lei, determinat pe baza cursului Bancii Nationale a Romaniei valabil la data efectuarii.

Suma se aloca pentru acoperirea cererilor de imprumut depuse in termenul legal, cu parcurgerea succesiva a urmatoarelor etape:
– maximum 10.000 mii lei pentru fiecare cerere de imprumut;
– in cazul cererilor de imprumut a caror valoare depaseste suma de 10.000,00 mii lei, pentru valoarea care depaseste aceasta suma se aplica principiul pro rata la suma ramasa disponibila dupa aprobarea cererilor de maximum 10.000 mii lei.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro