Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
 
2 comentarii

ICCJ. Facturi neprezentate organului de inspecţie fiscală, cu ocazia controlului
21.05.2013 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ

JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că nu este corectă soluţia instanţei de fond, care în urma întocmirii raportului de expertiză judiciară, a exonerat reclamanta de plata unor obligaţii fiscale prin luarea în calcul a unor facturi care au fost depuse cu ocazia expertizei, documente care nu au fost avute în vedere de organele fiscale cu ocazia controlului efectuat. În acest sens, Înalta Curte a arătat că societatea avea obligaţia să depună documentele fiscale până la finalizarea controlului pentru a putea fi verificată autenticitatea şi realitatea acestora, iar documentele depuse cu ocazia efectuării expertizei nu au fost cunoscute de organele de control, astfel că se impune admiterea recursului D.G.F.P., modificarea sentinţei atacate şi respingerea acţiunii reclamantei ca neîntemeiată. (Decizia nr. 2441 din data de 17 mai 2012 pronunţată în recurs de Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie avînd ca obiect anulare decizie de impunere fiscală)

Corina CIOROABĂ

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Au fost scrise până acum 2 de comentarii cu privire la articolul “ICCJ. Facturi neprezentate organului de inspecţie fiscală, cu ocazia controlului”

  1. in consecinta, fara a se retine culpa contestatorului in neprezentarea facturilor (poate ca fusesera pierdute si apoi refacute), ICCJ spune ca in cazul in care hirtia (raportul de inspectie fiscala) contrazice realitate (constatata de documentele fiscale aferente tranzactiilor realizate) atunci modificam realitatea prin ignorarea tranzactiilor si conferim calitatea de adevar unei hirtii facute de catre functionarii statului.

    exista ceva gresit in aceasta decizie sau sunt eu in culpa?

  2. Bogdan COSTEA spune:

    Birocratie…birocratie…birocratie
    Hartia e importanta dom’le, hartia…
    Tara asta nu o sa se faca bine niciodata!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.