Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti

Norme privind autorizarea unităţilor de transfuzie sanguină din unităţile sanitare
21.05.2013 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Health & Pharma (Dreptul sănătății), Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 281 din data de 20 mai 2013 a fost publicat Ordinul ministrului sanatatii nr. 607/2013 pentru aprobarea Normelor specifice privind autorizarea unitatilor de transfuzie sanguina din unitatile sanitare.

Autorizarea unitatilor de transfuzie sanguina din unitatile sanitare publice si private se realizeaza de catre Ministerul Sanatatii prin directiile de sanatate publica judetene, respectiv a municipiului Bucuresti.

In vederea obtinerii autorizarii, unitatile de transfuzii sanguine din unitatile sanitare vor depune la directia de sanatate publica judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti, din unitatea administrativ-teritoriala unde se afla unitatea solicitanta, un dosar al carui continut este precizat pe larg in actul normativ.

Directia de sanatate publica judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti inregistreaza cererea, inclusiv documentatia anexata, depusa de catre institutia solicitanta si desemneaza doua persoane din cadrul Departamentului de supraveghere in sanatate publica, in vederea efectuarii evaluarii.

Programarea vizitelor de evaluare se va face, de preferinta, in ordinea depunerii cererilor sau astfel incat timpul de lucru al evaluatorilor sa fie folosit cat mai eficient.

In urma analizarii dosarului si a raportului de evaluare, solicitarea de autorizare a institutiei se poate solutiona astfel:
– se elibereaza autorizatia;
– nu se elibereaza autorizatia, iar solicitantul este notificat in scris referitor la neconformitatile cu dispozitiile legale pe care se intemeiaza refuzul de a emite autorizatia’
-acorda autorizarea doar pentru anumite activitati, cu conditionarea de masuri suplimentare.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti