Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Stingerea obligațiilor de plată restante ale unităților administrativ-teritoriale și ale operatorilor economici
21.05.2013 | VASS Lawyers

Secţiuni: C. administrativ, Fiscalitate, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 232 din data de 23 aprilie 2013 a fost publicat Ordinul ministrului finantelor publice nr. 512/2013 privind aprobarea Procedurii de compensare conform art. VI din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 12/2013 pentru reglementarea unor masuri financiar-fiscale si prorogarea unor termene.

Actul normativ a intrat in vigoare la data de 23 aprilie 2013.

Procedura de compensare se aplica in situatia in care o unitate/subdiviziune administrativ-teritoriala are calitatea atat de debitor pentru obligatii de plata restante inregistrate fata de un operator economic, cat si de creditor pentru creantele fiscale restante catre bugetul local ale operatorului respectiv. Intr-o asemenea ipoteza se poate opera stingerea obligatiilor reciproce in limita celei mai mici dintre creantele reciproce.

In cazul in care disponibilitatile bugetelor locale sunt insuficiente pentru operarea stingerii obligatiilor, unitatile Trezoreriei Statului vor asigura echilibrarea temporara a golului temporar de casa al bugetului local determinat de operatiunea de stingere a obligatiilor, din disponibilitatile contului curent general al Trezoreriei Statului.

Ordinul reglementeaza, in principal, urmatoarele aspecte:

  • procedura de compensare;
  • cererea pentru echilibrarea golului temporar de casa.

PROCEDURA DE COMPENSARE

In scopul stingerii obligatiilor de plata restante reciproce unitatile/subdiviziunile administrativ-teritoriale incheie acorduri pentru stingerea acestora. Modelul de acord se regaseste in Anexa nr. 1 la procedura de compensare.

VASS Lawyers

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti