Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 

Normele metodologice de punere în aplicare a Programului naţional de dezvoltare locală
22.05.2013 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 282 din data de 20 mai 2013 a fost publicat Ordinul ministrului dezvoltarii regionale si administratiei publice nr. 1851/2013 privind aprobarea Normelor metodologice pentru punerea in aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 28/2013 pentru aprobarea Programului national de dezvoltare locala.

Programul national de dezvoltare locala, coordonat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, stabileste cadrul legal pentru implementarea unor proiecte de importanta nationala, care sustin dezvoltarea regionala prin realizarea unor lucrari de infrastructura rutiera, tehnico-edilitara si socio-educativa.

Programul este compus din urmatoarele subprograme:
– Subprogramul „Modernizarea satului romanesc”;
– Subprogramul „Regenerarea urbana a municipiilor si oraselor”;
– Subprogramul „Infrastructura la nivel judetean”.

Obiectivele de investitii din cadrul Programului se realizeaza pe terenuri si/sau constructii.

Sunt considerate eligibile, dupa caz, unitatile administrativ-teritoriale reprezentate de autoritatile administratiei publice locale ale comunelor, unitatile administrativ-teritoriale reprezentate de autoritatile administratiei publice locale ale municipiilor si oraselor, inclusiv pentru satele componente ale acestora, unitatile administrativ-teritoriale reprezentate de autoritatile administratiei publice locale judetene.

In limita fondurilor aprobate anual prin legea bugetului de stat, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice intocmeste si aproba, prin ordin al ministrului dezvoltarii regionale si administratiei publice, repartizarea sumelor pentru Program pe judete, pe fiecare subprogram si domenii specifice.

 

Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.