Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Recuperare creanţe
Recuperare creanţe
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Curtea de Apel Bucureşti. Constatare nulitate absolută bilet la ordin
23.05.2013 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ

Secţiuni: Banking, Drept civil, Jurisprudență Curți de Apel, Recuperare creanțe, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Bucureşti a hotărât că nu este legală hotărârea judecatorul-sindic prin care s-a constatat nulitatea absolută a unui bilet la ordin urmare a nerespectării dispoziţiilor art. 36 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei şi a trecerii la executarea biletului la ordin ulterior deschiderii procedurii. În acest sens, Curtea a arătat că art. 36 din Legea nr. 85/2006 putea constitui temei legal pentru anularea măsurii de executare silită, respectiv a operaţiunii de plată efectuată în baza biletului la ordin, însă nu poate constitui temei de drept pentru constatarea nulitatii biletului la ordin, acesta fiind un act juridic şi nu o acţiune judiciară sau extrajudiciară, ori o masură de executare silită. Curtea de apel a mai reţinut că atât timp cât biletul la ordin îndeplineşte toate condiţiile de valabilitate cerute de Legea cadru nr. 58/1934, nu se poate constata nulitatea acestuia ca urmare a aplicării dispoziţiilor Legii nr. 85/2006. (Decizia civilă nr. 336 din 7 februarie 2012, pronunţată în recurs de Secţia a V-a civilă a Curţii de Apel Bucureşti având ca obiect constatare nulitate absolută bilet la ordin)

Corina CIOROABĂ

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti