Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Reuniunea Reţelei Judiciare Române în materie penală


23 mai 2013 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

În perioada 20-21 mai  a avut loc, la Alba Iulia, cea de-a doua reuniune a Reţelei Judiciare Române în materie penală din anul 2013. Reuniunea a fost organizată de Ministerul Justiţiei, prin Direcţia Drept internaţional şi Cooperare Judiciară, şi Curtea de Apel Alba Iulia, potrivit unui comunicat al MJ.

Lucrarile reuniunii au fost deschise de catre jud. Cristina Nicoara, vicepresedintele Curtii de Apel Alba Iulia.

Au fost prezentate, pe scurt, activităţile desfăşurate în anul 2012 de membrii reţelei în domeniul cooperării judiciare internaţionale, s-au discutat posibile soluţii pentru problemele semnalate în practică, identificate la nivel local în domeniul mandatului european de arestare, al comisiilor rogatorii, al transferului de proceduri în materie penală, al sancţiunilor pecuniare.

Un alt subiect de mare interes a fost cel legat de formarea iniţială şi continuă a judecătorilor şi procurorilor în domeniul cooperării judiciare în materie penală, apreciindu-se că este nevoie de o adaptare a programelor de formare la realităţile practicii judiciare şi de o specializare continuă a magistraţilor în toate domeniile cooperării.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro