Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

ICCJ. Lămurirea dispozitivului hotărârii. Căi procesuale
24.05.2013 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că lamurirea dispozitivului unei hotărâri judecătoreşti ce constituie titlu executoriu se poate realiza, alternativ, pe două căi procesuale: cea reglementată de art. 2811 C. proc. civ. (art. 443 NCPC) şi cea prevăzută de art. 399 alin. (1) teza a II-a C. proc. civ. (art. 711 NCPC). Înalta Curte a statuat că, in cazul în care a început procedura executării silite, lămurirea dispozitivului titlului executoriu este posibilă numai în cadrul contestaţiei la executare, reglementată de art. 399 C. proc. civ., astfel că cererea de lămurire a dispozitivului hotărârii formulată în temeiul art. 2811 C. proc. civ. este, în aceste condiţii, nefondată. (Decizia nr. 4086 din 23 octombrie 2012, pronunţată in recurs de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curţi de Casaţie si Justiţie având ca obiect cerere de lămurire a dispozitivului sentinţei)

Corina CIOROABĂ


Aflaţi mai mult despre ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.