Secţiuni » Comunicare profesională
Comunicare profesionalăComunicate profesioniştiEvenimente programateEvenimente recenteOportunităti de carieră

Wolters Kluwer lansează Monitorul Jurisprudenței
24.05.2013 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională
JURIDICE - In Law We Trust

Monitorul Jurisprudenței este o publicație bilunară online, dedicată monitorizării jurisprudenței naționale recente și relevante.

Monitorul JurisprudenteiSe diferențiază de alte publicații de gen prin modul unic de prezentare al spețelor – FIȘA SPEȚEI, concepută de un practician, pornind de la nevoile de informare specifice ale tuturor practicienilor dreptului.

În fiecare număr:

  • cele mai relevante spețe de la Înalta Curte de Casație și Justiție și Curțile de apel din toată țara
  • cele mai recente hotărâri judecătorești (ultimul semestru 2012-prezent) care acoperă majoritatea ramurilor de drept
  • un mod de prezentare unic: fiecare speță are o FIȘĂ care sintetizează pentru Dumneavoastră

Mai multe detalii pe:  WoltersKluwer.ro/info/publicatii/reviste-online/


Adrian Toni Neacșu, redactor șef Monitorul Jurisprudenței:Monitorul Jurisprudenței reprezintă un nou mod de a citi hotărârile judecătorești: mult mai precis și mult mai organizat. Ne-am propus să eliminăm cât mai mulți timpi morți din documentarea juridică, într-o lume în care timpul este din ce în ce mai puțin iar volumul de informație din ce în ce mai mare.

Împreuna cu o echipă editorială de excepție am gândit Monitorul Jurisprudenței pentru a răspunde unor nevoi pentru care încă nu există instrumente de informare. Este un concept original, dezvoltat din perspectiva practicianului  şi pentru a răspunde în primul rând unor necesităţi practice. Cred în necesitatea circulației și diseminării hotărârilor judecătorești, iar creșterea importanței lor în perioada următoare este o certitudine, în contextul intrării în vigoare prin noile coduri de procedură a unor instituții revoluționare de unificare a practicii judecătorești.

Bannere-dreapta-Citeste-gratuitMonitorul Jurisprudenței este o publicație care va apărea la două săptămâni și va fi distribuită în format electronic. Este dedicată monitorizării jurisprudenței instanțelor naționale și va cuprinde cele mai noi și relevante hotărâri judecătorești. Centrul nervos al proiectului îl constituie fișa sintetică de jurisprudență, un concept original care va permite sintetizarea inteligentă și practică a hotărârii judecătorești, pentru o consultare de calitate și rapidă a ei.

Fişa sintetică pe care o propunem cititorilor noştri reprezintă esenţa fiecărei hotărâri judecătorești. Așa cum am spus în editorialul meu, specialiştii noştri pun astfel în valoare hotărârea judecătorească într-o acțiune similară sculptorului care, pentru a obține obiectul de artă, elimină din forma brută materialul de prisos.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti