Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Conferinta „Fraudarea fondurilor naționale și europene: o abordare penală și administrativă”


27 mai 2013 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Achizitii publice, ANUNTURI, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Vineri, 24 mai, Simona-Maya TEODOROIU, secretar de stat, a participat la conferinţa “Fraudarea fondurilor naţionale şi europene: o abordare penală şi administrativă”, organizată de Freedom House România în cadrul proiectului dedicat combaterii fraudei din achiziţii publice, potrivit unui comunicat al MJ.

Ssecretarul de stat a subliniat că prevenirea fraudelor şi mai ales a corupţiei în achiziţiile publice constituie o prioritate a noii Strategii Naţionale Anticorupţie. De asemenea, secretarul de stat a precizat că proiectul reprezintă modalitatea concretă prin care instituţiile partenere au agreat să coopereze pentru a creşte nivelul de pregătire şi specializare a practicienilor în materia combaterii fraudelor în sistemul de achiziţii publice. Pe lângă implicarea financiară în acest proiect, MJ sprijină instituţiile implicate în prevenirea şi combaterea fraudelor în achiziţii publice în primul rând prin componenta legislativă.

Astfel, MJ sprijină procesul de finalizare a proiectului de act normativ prin care sunt conferite atribuţii ANI privind controlul ex ante în materia achiziţiilor publice. Prin reducerea riscului ca procedurile de achiziţie publică să fie afectate de incidenţa conflictelor de interese, această modificare va avea un impact pozitiv major asupra efectuării plăţilor în programele operaţionale finanţate din instrumente structurale. Proiectul va răspunde interesului României ca stat membru de a consolida mecanismele de gestionare a asistenţei financiare comunitare prin asigurarea funcţionării în condiţii de transparenţă şi integritate a sistemului de achiziţii publice, în consonanţă cu dezideratele Comisiei Europene.

Evenimentul va ajuta la definirea cât mai precisă a curriculei pentru viitoarele 14 seminarii care se vor desfăşura în toate cele opt regiuni ale ţării. Seminariile constituie partea aplicată a proiectului şi vor reuni un total de peste 500 judecători, procurori şi ofiţeri operativi.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare









Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro