Anunţuri
CariereEvenimenteCărţiJURIDICE.ro
JURIDICE

Delegaţie a Şcolii Superioare de Magistratură din Brazilia în vizită la INM
28.05.2013 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 22 mai 2013, o delegaţie a Şcolii Superioare de Magistratură din Sao Paolo, Brazilia, a efectuat o vizită la Institutul Naţional al Magistraturii, potrivit unui comunicat.

Delegaţia condusă de prof. univ. dr. Armando Sergio Prado de Toledo, judecător la Tribunalul de justiţie din Sao Paolo şi director general al Şcolii, a avut o întrevedere cu conducerea INM, reprezentată de jud. dr. Octavia Spineanu-Matei, director, şi jud. Ana Maria Garofil, director adjunct, întrevedere în cadrul căreia a fost semnat Protocolul de colaborare între cele două şcoli de magistratură. Prin acest Protocol părţile au convenit să coopereze în vederea realizării unui schimb de experienţă având ca scop îmbunătăţirea pregătirii teoretice şi practice în materia dreptului comparat şi a cooperării judiciare internaţionale a magistraţilor, formatorilor şi a auditorilor de justiţie din România şi din statul brazilian Sao Paulo.

Prof. univ. dr. Armando Sergio Prado de Toledo a avut amabilitatea de a susţine o prezentare în faţa a 20 auditori de justiţie şi în prezenţa doamnei prof. univ. dr. Smaranda Angheni, formator INM, cu tema „Şcolile de magistratură şi formarea sistemului judiciar din Brazilia”. În cadrul acestei prelegeri, prof. univ. dr. Prado de Toledo a realizat o prezentare istorică a şcolilor de magistratură din Brazilia şi rolul acestora în formarea iniţială a magistraţilor, cu accent asupra Şcolii de Magistratură din Sao Paolo. De asemenea, a fost făcută o scurtă trecere în revistă a formării continue şi, în încheiere, a fost subliniată importanţa intensificării dialogului dintre magistraţi şi societate, în ansamblul ei.

Delegatia a fost însoţită de Iulia Baran, interpret de limbă portugheză, care a facilitat dialogul.

Aflaţi mai mult despre

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.