Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Echipă de evaluatori din partea Comitetului Moneyval la Ministerul Justiţiei
28.05.2013 | JURIDICE.ro

Luni, 27 mai 2013, Ministerul Justiţiei a primit vizita unei echipe de evaluatori din partea Comitetului Moneyval – Consiliul Europei, comitet specializat pe probleme de prevenire şi combatere a spălării banilor şi finanţării terorismului, potrivit unui comunicat al MJ.

La discuţii au participat Simona-Maya Teodoroiu, secretar de stat, Alina Barbu, şef serviciu, Direcţia Elaborare Acte Normative, Mariana Radu, şef serviciu, Direcţia Drept Internaţional şi Cooperare Judiciară, precum şi reprezentantul MJ la Comitetul Moneyval, Sorin Tănase, personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor, Oficiul Naţional de Prevenire a Criminalităţii şi Cooperare pentru Recuperarea Creanţelor provenite din Infracţiuni.

Discuţiile s-au axat pe prezentarea evoluţiilor legislative, instituţionale, de aplicare a prevederilor legale în materie, înregistrate de la ultimul raport de evaluare (adoptat în iulie 2008), discutarea unor instituţii noi din dreptul penal român (confiscarea extinsă, posibilitatea de a vinde bunuri sechestrate înainte de rămânerea definitivă a unei hotărâri), prezentarea activităţii oficiului de recuperare a creanţelor, eficienţa sistemului judiciar românesc în materie, cooperarea judiciară internaţională.

Vizita de evaluare la Bucureşti are loc în perioada 27–31 mai 2013, iar raportul de evaluare este prevăzut a fi dezbătut şi adoptat la cea de-a 43-a reuniunea plenară a Comitetului Moneyval din luna decembrie 2013.


Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.