Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Echipă de evaluatori din partea Comitetului Moneyval la Ministerul Justiţiei


28 mai 2013 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Luni, 27 mai 2013, Ministerul Justiţiei a primit vizita unei echipe de evaluatori din partea Comitetului Moneyval – Consiliul Europei, comitet specializat pe probleme de prevenire şi combatere a spălării banilor şi finanţării terorismului, potrivit unui comunicat al MJ.

La discuţii au participat Simona-Maya Teodoroiu, secretar de stat, Alina Barbu, şef serviciu, Direcţia Elaborare Acte Normative, Mariana Radu, şef serviciu, Direcţia Drept Internaţional şi Cooperare Judiciară, precum şi reprezentantul MJ la Comitetul Moneyval, Sorin Tănase, personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor, Oficiul Naţional de Prevenire a Criminalităţii şi Cooperare pentru Recuperarea Creanţelor provenite din Infracţiuni.

Discuţiile s-au axat pe prezentarea evoluţiilor legislative, instituţionale, de aplicare a prevederilor legale în materie, înregistrate de la ultimul raport de evaluare (adoptat în iulie 2008), discutarea unor instituţii noi din dreptul penal român (confiscarea extinsă, posibilitatea de a vinde bunuri sechestrate înainte de rămânerea definitivă a unei hotărâri), prezentarea activităţii oficiului de recuperare a creanţelor, eficienţa sistemului judiciar românesc în materie, cooperarea judiciară internaţională.

Vizita de evaluare la Bucureşti are loc în perioada 27–31 mai 2013, iar raportul de evaluare este prevăzut a fi dezbătut şi adoptat la cea de-a 43-a reuniunea plenară a Comitetului Moneyval din luna decembrie 2013.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro