Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Programul „Violenţa domestică şi violenţa bazată pe deosebirea de sex”


28 mai 2013 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Drept penal, Familie
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Joi, 23 mai, Ministerul de Externe din Norvegia a transmis Ministerului Justiţiei decizia de aprobare a fişei de Program aferentă domeniului de intervenţie „Violenţa domestică şi violenţa bazată pe deosebirea de sex” depusă de Ministerul Justiţiei în cadrul Mecanismului Financiar Norvegian (MFN) 2009-2014, potrivit unui comunicat.

Programul a fost elaborat de Ministerul Justiţiei, în calitate de Operator de Program, în colaborare cu Partenerii de Program, respectiv Consiliul Europei şi Directoratul Poliţiei Norvegiene, precum şi prin dialog constant cu Punctul Naţional de Contact (Ministerul Fondurilor Europene), dar şi prin consultarea partenerilor sociali.

Obiectivul programului: reducerea violenţei domestice şi a celei bazate pe deosebirea de sex în România şi sprijinirea victimelor traficului de persoane prin implementarea a două proiecte pre-definite promovate de Inspectoratul General al Poliţiei Române – „Acţiune comună împotriva violenţei domestice” şi de Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane – „Model de bune practici în materia asistenţei victimelor traficului de persoane”, dar şi prin implementarea de proiecte care vor fi selectate prin procedura cererilor de propuneri de proiecte.

Durata programului: aproximativ 3 ani.

Bugetul: 4.705.882,35 EUR (dintre care 4.000.000 Euro reprezintă finanţare nerambursabilă din partea Regatului Norvegiei – 85%, iar 705.882,35 Euro reprezintă co-finanţare naţională – 15%).

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro