Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti

Noi restricţii la nivelul UE în privinţa utilizării pesticidelor


28 mai 2013 | Adina-Elena OPREA
Secţiuni: Content, Dreptul sanatatii
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Continuând strategia sa globală de a aborda declinul populaţiei de albine din Europa, Comisia Europeană a adoptat, la 24 mai, o nouă restricţie privind utilizarea a trei pesticide din familia neonicotinoidelor (clotianidin, imidacloprid și tiametoxam), considerate nocive pentru populaţia de albine din Europa, potrivit unui comunicat dat publicităţii de CE.

Restricția va intra în vigoare de la 1 decembrie 2013, iar statele membre trebuie să retragă sau să modifice autorizațiile existente pentru a se conforma restricțiilor UE până la 30 septembrie 2013, putând epuiza stocurile existente până la 3o noiembrie 2013.

Tonio Borg, Comisarul pentru sănătate şi protecţia consumatorilor: „Luna trecută am promis că, în funcție de numărul de riscuri identificate în avizul științific al Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară, voi face tot posibilul pentru a garanta protecția populației de albine din Europa. Actul adoptat concretizează această promisiune și marchează o nouă etapă importantă în direcția asigurării unui viitor mai sănătos al albinelor noastre, care au două roluri majore: acela de a produce miere, dar și cel de a asigura, în primul rând, polenizarea. Aproximativ 80 % din polenizare are loc mulțumită activității albinelor, iar acest proces e natural și gratuit.”

Adina Elena OPREA

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro