Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
2 comentarii

Întrebare preliminară cu privire la atribuirea transportului sanitar cu precădere asociaţiilor voluntare
28.05.2013 | Mihaela MAZILU-BABEL

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Health & Pharma (Dreptul sănătății), RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust

Judecătorul suprem de contencios administrativ din Italia solicită Curţii de Justiţie să spună dacă dreptul Uniunii se opune unei reglementări naţionale care prevedere atribuirea transportului sanitar cu precădere asociaţiilor voluntare (C-113/13)

Situaţia de fapt:

1. legislație națională care prevede că serviciul de transport sanitar trebuie atribuit cu prioritate și fără cerere de ofertă Crucii Roșii sau altor asociații caritabile care nu urmăresc un scop lucrativ

2. convenții care reglementează raporturile dintre instituții spitalicești și asociațiile caritabile care prevăd numai rambursarea cheltuielilor efectiv efectuate – Noțiunea de cheltuieli efectiv efectuate care includ costuri fixe și costurile și costuri durabile.

Norme  incidente:

1. articolele 49, 56, 105 și 106 TFUE

2. Principiile nediscriminării, transparenței și proporționalității.

Mihaela MAZILU-BABEL
Doctorand, Facultatea de Drept și Ştiințe Administrative, Universitatea din Craiova

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti