Secţiuni » Interviuri
Interviuri
WOMEN IN LAW

Interviu Dan Cristea. Despre controverse în materia achizițiilor publice
29.05.2013 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Achiziții publice, Interviuri, Selected, VIDEO
JURIDICE - In Law We Trust

Alina Matei: Stăm de vorbă astăzi cu Dan Cristea, avocat senior la una dintre cele mai prestigioase Case de Avocatură din România – Țuca Zbârcea & Asociații. Tocmai s-a încheiat conferința „Controverse în materia achizitiilor publice“, organizată de JURIDICE.ro,  Țuca Zbârcea & Asocații, și Țuca Zbârcea & Asociații Tax. Tema prezentată de tine a fost foarte interesantă „Efectele nulității în materia achizițiilor publice” și a suscitat discuții vii și îndelungate.

Dan Cristea: Da, accentul acestei conferințe era pe cuvântul – controverse –  ceea ce ne-am străduit să realizăm în această conferință a fost să expunem puncte de vedere pro și contra unei anumitei teze juridice în diferite domenii. Dreptul achizițiilor publice are foarte multe ipoteze care derogă de la principiile tradiționale ale dreptului și tocmai aceste ipoteze, aceste scenarii am vrut să le analizăm, am vrut să vedem cum se împacă anumite abordări ale legislației achiziiților publice cu legislația generică, generală și într-adevăr nu cred că există răspunsuri foarte clare pe multe dintre chestiunile discutate dar a fost o dezbatere vie s-au conturat  și s-au decantat niște subiecte interesante și cred că e un ajutor important atât pentru practicienii dreptului cât și pentru teoreticienii care au participat la eveniment.

Alina Matei: Dan, spune-mi te rog, din perspectiva practicianului, cum vezi viitorul achizițiilor publice în România?

Dan Cristea: Pentru practicieni, achizițiile publice au viitor în România, ca să spun așa, este un domeniu care necesită destul de multă concentrare și aplecare, necesită foarte multă muncă, foarte mult studiu, dar în același timp e un domeniu bănos, ca să spun așa, sunt foarte multe proceduri de o complexitate deosebită și de o valoare financiară destul de mare. Problemele în domeniul achiziților publice cred că se vor rezolva atunci când statul va putea aloca mai multe resurse pentru a avea mai mulți judecători, pentru a avea mai multe săli, pentru a avea mai multe elemente care să permită soluționarea cu celeritate a disputelor achizițiilor  publice, pentru că celeritatea e un element esențial pentru oamenii de afaceri care participă la procedurile de achiziție.

Alina Matei: Iți mulțumesc că ai stat de vorbă cu mine și sper să ne revedem cât de curând.

Dan Cristea:  Sper și eu. Mulțumesc mult!

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti