Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Regulamentul privind evaluarea performanţelor profesionale şi promovarea personalului contractual din cadrul Ministerului Public
29.05.2013 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 303 din data 28 mai 2013 a fost publicat Ordinul procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie nr. 84/2013 pentru aprobarea Regulamentului privind evaluarea performantelor profesionale individuale anuale si promovarea personalului contractual din cadrul Ministerului Public.

Regulamentul are ca obiect evaluarea performantelor profesionale individuale anuale si promovarea personalului contractual din cadrul Ministerului Public.

Evaluarea performantelor profesionale individuale ale personalului contractual

Evaluarea performantelor profesionale individuale are ca scop aprecierea activitatii personalului, prin compararea gradului de indeplinire a obiectivelor si criteriilor de evaluare stabilite pentru perioada respectiva cu rezultatele obtinute in mod efectiv.

Procedura evaluarii se realizeaza in urmatoarele etape:
– completarea fisei de evaluare de catre evaluator;
– interviul;
– contrasemnarea fisei de evaluare.

Are calitatea de evaluator:
– persoana aflata in functia de conducere care coordoneaza compartimentul in cadrul caruia isi desfasoara activitatea salariatul aflat intr-o functie de executie sau care coordoneaza activitatea acestuia;
– persoana aflata in functia de conducere ierarhic superioara, potrivit structurii organizatorice a parchetului, pentru salariatul aflat intr-o functie de conducere.

Evaluarea se face conform criteriilor generale de evaluare a performantelor profesionale individuale ale personalului contractual, prevazute de Legea-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, dar si si in baza unor criterii specifice de evaluare pentru functiile de conducere, respectiv pentru functiile de executie, prevazute in regulament.

Pentru stabilirea calificativului, evaluatorul va proceda la notarea obiectivelor si criteriilor de evaluare, prin acordarea pentru fiecare obiectiv si criteriu a unei note de la 1 la 5, nota exprimand aprecierea gradului de indeplinire.

Calificativul final al evaluarii se stabileste pe baza notei finale, astfel: intre 1,00 – 2,00 – nesatisfacator; intre 2,01 – 3,50 – satisfacator; intre 3,51 – 4,50 – bun; intre 4,51 – 5,00 – foarte bun.

Promovarea in grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual

Promovarea persoanelor incadrate cu contract individual de munca in grade sau trepte profesionale se face, de regula, pe un post vacant ori temporar vacant, iar in situatia in care nu exista un asemenea post se face prin transformarea postului din statul de functii in care acestea sunt incadrate in unul de nivel imediat superior.

Promovarea in grade si trepte profesionale a personalului contractual se face prin examen, constand in sustinerea unei probe scrise sau a unei probe practice, dupa caz.PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.