Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Regulament privind consolidarea supravegherii economice şi bugetare la nivelul UE
31.05.2013 | Adina-Elena OPREA

Secţiuni: Content, Dreptul Uniunii Europene, Fiscalitate, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 140 din 27 mai 2013 a fost publicat Regulamentul nr. 472/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului din 21 mai 2013 privind consolidarea supravegherii economice și bugetare a statelor membre din zona euro care întâmpină sau care sunt amenințate de dificultăți grave în ceea ce privește stabilitatea lor financiară.

Regulamentul se aplică statelor membre care: întâmpină dificultăţi în privinţa stabilităţii financiare sau în privinţa solidităţii finanţelor lor publice, precum şi statelor care solicită sau primesc asistenţă financiară din partea unor state membre/terţe.

În măsura în care se consideră necesar, statele membre vizate pot lua, în colaborare cu Comisia şi în cooperare cu Banca Centrală Europeană şi FMI, măsuri destinate consolidării capacităţii de colectare a veniturilor, dar şi măsuri pentru combaterea fraudei şi evaziunii fiscale.

Regulamentul a fost adoptat la Strasbourg în 21 mai 2013 şi intră în vigoare în a treia zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Adina Elena OPREA
internship Societatea de Științe Juridice

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti