Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-DNA, 30 mai 2013


30 mai 2013 | Paula VÂRBAN, Paula VÂRBAN, Lorina PÎRVAN
Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Luare de mita si fals intelectual. Retinere. D.N.A. – Serviciul teritorial Timisoara

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie–Serviciul teritorial Timisoara efectueaza cercetari penale fata de invinuitii Z.S. si D.R.A., ambii comisari din cadrul Garzii Financiare Caras Severin, in sarcina carora s-au retinut urmatoarele infractiuni: luare de mita, in forma continuata si fals intelectual in scopul ascunderii comiterii infractiunii de luare de mita.

Din Rezolutia de incepere a urmaririi penale intocmita de procurori a rezultat urmatoarea stare de fapt:

In perioada 2011–2012 si in data de 29 mai 2013, inculpatii Z.S. si D.R.A., in calitate de comisari in cadrul Garzii Financiare Caras Severin, cu ocazia efectuarii unor controale de specialitate, au pretins, acceptat si primit de la o persoana denuntatoare, reprezentant al unei societati comerciale, suma totala de 2.600 lei. Banii au fost primiti de cei doi inculpati cu titlu de mita pentru a aplica societatii comerciale reprezentate de persoana denuntatoare sanctiuni contraventionale mai blande, raportat la neregulile constatate si pentru a oferi protectie fata de alte posibile controale efectuate de comisari din cadrul Garzii Financiare Caras Severin.
De asemenea, pentru a crea aparenta ca si-au indeplinit corect atributiile de serviciu, inculpatii Z.S. si D.R.A. au redactat in fals inscrisuri in care au consemnat aspecte nereale, in conditiile in care controalele erau formale.

La data de 29 mai 2013, Z.S. şi D.R.A., in scopul descris mai sus, au primit de la persoana denuntatoare suma de 1.000 lei, procurorii procedand la constatarea infractiunii flagrante.

Celor doua persoane li s-au adus la cunostinta acuzatiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala. La data de 29 mai 2013, procurorii au dispus retinerea acestora pe un termen de 24 de ore, urmand a fi prezentati Tribunalului Timis cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Facem precizarea ca inceperea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

***

Santaj. Cercetari penale. D.N.A.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza cercetari penale fata de A.G.S., director general al ANTENA TV GROUP, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de santaj.

Din rezolutia de incepere a urmaririi penale intocmita de procurori a rezultat urmatoarea stare de fapt:

In perioada 16 aprilie–24 mai 2013, invinuitul A.G.S., director general al ANTENA TV GROUP, a constrans un administrator al unei societati comerciale sa semneze un contract in conditii prestabilite, impuse de invinuit, sub amenintarea ca, in caz de refuz, va da in vileag fapte presupus compromitatoare pentru persoana în cauza.
Dosarul a fost constituit ca urmare a denuntului partii vatamate.

Invinuitului A.G.S. i s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala.

Facem precizarea ca inceperea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

:: sursa: www.pna.ro

Paula VÂRBAN
Lorina PÎRVAN
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro