Secţiuni » Articole » Opinii
OpiniiPovestim cărţiImaginarul dreptului
Condiţii de publicare

Despre balul de absolvire


31 mai 2013 | Andrei SĂVESCU
Secţiuni: Opinii, Universitaria
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

În această seară răcoroasă, particip la balul de absolvire organizat de studenții Universității Româno-Americane…

În mod tradițional, în preajma absolvirii studiilor superioare, studenții terminali organizează un „bal”. Particip (pasiv, nu activ) la astfel de evenimente în calitate de micro-profesor de 15 ani. Am observat de fiecare dată bucuria și veselia din ochii și mișcările viitorilor absolvenți, ceea ce mi-a reconfirmat, de fiecare dată, faptul că sentimentele au o viață proprie, separată de cea a gândurilor.

Pe gânditelea, balul de absolvire este o festivitate tristă, care marchează finalul uneia dintre cele mai frumoase perioade a vieții. Nu se compară cu pruncia, dar este, totuși, foarte frumoasă.

Pe negândite, balul de absolvire este un eveniment strălucitor, exprimând încrederea în viitor, specifică tinereții. Cauza încrederii este floarea tinereții, a carei mireasmă acoperă sala unde se desfășoară evenimentul și care pătrunde, prin nas, în capetele tuturor, îmbătându-i cu idei despre minunățiile pe care viitorul le are puse deoparte pentru absolvenți.

În ceea ce-i privește pe absolvenții de drept, viitorul înseamnă începerea stagiaturii: muncă grea, șefi răi și bani puțini. Firește, munca este întotdeauna grea, șefii sunt întotdeauna cam răi, iar banii sunt, în mod inexorabil, prea puțini…

Tinerii de astăzi sunt pensionarii de poimâine. Între timp urmează ziua de mâine, despre care se poate spera că va fi mai bună decât cea de azi. Într-o atmosferă de speranță, indispensabilă dansului, vă invit la dans, măcar în gând!

dr. Andrei SĂVESCU

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro