Secţiuni » Arii de practică » Business » Corporate
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 

Decizia CE privind investigarea măsurilor de sprijin în favoarea Oltchim SA Râmnicu Vâlcea
04.06.2013 | Adina-Elena OPREA

JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 148 din 1 iunie 2013 a fost publicată Decizia Comisei din 7 martie 2012 privind ajutorul de stat nr. SA.29041 (C 28/2009) (ex N 433/2009) – măsuri de sprijin în favoarea Oltchim SA Râmnicu Vâlcea.

Decizia prezintă paşii pe care i-a urmat Comisia în cadrul procedurii oficiale de investigare a  următoarelor două măsuri de sprijin notificate de România, la 17 iulie 2009,  în favoarea Oltchim SA Râmnicu Vâlcea:

– conversia datoriei față de autoritățile publice, care se ridică la 538 de milioane RON (aproximativ 128 de milioane EUR) în acţiuni;

– o garanție de stat care acoperă 80 % dintr-un împrumut comercial în valoare de 424 de milioane EUR pentru continuarea investițiilor de modernizare (România și-a retras notificarea cu privire la această măsură printr-o scrisoare din 22 iunie 2011).

În urma procedurii oficiale de investigare, deschisă la 15 septembrie 2009, Comisia a ajuns la următoarele concluzii:

– a decis să închidă procedura oficială de investigare (art. 108 alineatul (2) din TFUE) în ceea ce privește garanția de stat notificată (măsura 2) în favoarea Oltchim, constatând că România și-a retras notificarea și nu va continua această măsură;

– măsura 1, notificată de România la 17 iulie 2009 și modificată la 22 iunie 2011, 9 septembrie 2011, 21 octombrie 2011 și 16 februarie 2012 nu constituie ajutor de stat în sensul art. 107 alineatul (1) din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene.

Decizia a fost adoptată la Bruxelles la 7 martie 2012 şi se adresează României.

Adina Elena OPREA
internship Societatea de Științe Juridice

Secţiuni: Content, Corporate, Drept comercial, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO