Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Evaluarea implementarea SNA la MFP
04.06.2013 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 3 iunie 2013, a început vizita de evaluare a implementării Strategiei Naţionale Anticorupţie la nivelul Ministerului Finanţelor Publice.

În perioada 3–7 iunie urmează să fie evaluate structura centrală a MFP, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Autoritatea Naţională a Vămilor, Garda Financiară, Comisia Naţională de Prognoză şi Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Municipiului Prahova, potrivit unui comunicat al MJ.

Temele de evaluare pentru anul 2013, aprobate de Comisia de Monitorizare a Progreselor înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, sunt: declararea averilor, accesul la informaţii de interes public şi conflictele de interese.

În semestrul al doilea al acestui an vor avea loc vizite de evaluare la Ministerul Justiţiei, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice, Ministerul Fondurilor Europene, Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice, Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor şi la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. De asemenea, sunt preconizate misiuni la nivelul a peste 800 de primării şi cinci consilii judeţene.

Fiecare instituţie care urmează să fie evaluată completează şi transmite în prealabil către Secretariatul tehnic al SNA Chestionarul tematic de evaluare. Pe baza constatărilor şi recomandărilor formulate de echipa de evaluare, Secretariatul tehnic al SNA redactează proiectul Raportului de evaluare în maximum două luni de la data finalizării fiecărei vizite de evaluare.

* Rapoartele vor fi disponibile pe PORTALUL SNA

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti