Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Pitești. Admisibilitatea cererii de anulare a raportului de inspecție fiscală
04.06.2013 | Raluca CÎRSTEA

Secţiuni: C. administrativ, Fiscalitate, Jurisprudență Curți de Apel, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Pitești a hotărât că, în situația în care decizia de impunere este nulă pentru vicii de formă, cererea de anulare a raportului de inspecție fiscală se impune a fi respinsă ca inadmisibilă, întrucât raportul de inspecție fiscală nu are caracterul unui act administrativ fiscal, acesta constituind doar actul în baza căruia este emisă decizia de impunere, conform art. 109 alin. 2 Cod de procedură fiscală.
”Tot ce ţine de legalitatea măsurilor fiscale, poate fi cenzurat de instanţa de contencios-fiscal doar în condiţiile în care măsurile sunt transpuse în acte administrativ fiscale cenzurabile în justiţie. Cum un astfel de act administrativ fiscal cenzurabil în justiţie este decizia de impunere şi cum în absenţa acesteia raportul de inspecţie fiscală nu poate fi atacat în instanţă, rezultă că nici atunci când decizia de impunere este anulată pentru vicii de formă, deci este desfiinţată, raportul de inspecţie fiscală, constatările şi măsurile propuse prin acesta, nu pot fi analizate de instanţă.” (Decizia civilă nr. 1353 din 30 mai 2012 pronunţată în recurs de Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curții de Apel Pitești, potrivit portalului instanţelor)

Raluca CÎRSTEA

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti