« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Pitești. Admisibilitatea cererii de anulare a raportului de inspecție fiscală
04.06.2013 | Raluca CÎRSTEA

JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Pitești a hotărât că, în situația în care decizia de impunere este nulă pentru vicii de formă, cererea de anulare a raportului de inspecție fiscală se impune a fi respinsă ca inadmisibilă, întrucât raportul de inspecție fiscală nu are caracterul unui act administrativ fiscal, acesta constituind doar actul în baza căruia este emisă decizia de impunere, conform art. 109 alin. 2 Cod de procedură fiscală.
”Tot ce ţine de legalitatea măsurilor fiscale, poate fi cenzurat de instanţa de contencios-fiscal doar în condiţiile în care măsurile sunt transpuse în acte administrativ fiscale cenzurabile în justiţie. Cum un astfel de act administrativ fiscal cenzurabil în justiţie este decizia de impunere şi cum în absenţa acesteia raportul de inspecţie fiscală nu poate fi atacat în instanţă, rezultă că nici atunci când decizia de impunere este anulată pentru vicii de formă, deci este desfiinţată, raportul de inspecţie fiscală, constatările şi măsurile propuse prin acesta, nu pot fi analizate de instanţă.” (Decizia civilă nr. 1353 din 30 mai 2012 pronunţată în recurs de Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curții de Apel Pitești, potrivit portalului instanţelor)

Raluca CÎRSTEA

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.