Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul familiei
Dreptul familiei
DezbateriCărţiProfesionişti

China. Amendă pentru mamele necăsătorite


4 iunie 2013 | Diana STOICA

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Familie

Potrivit The Guardian, femeile din provincia Wuhan ar putea fi amendate cu suma de 17,000 GBP, echivalentul a 6 salarii minime anuale, pentru copiii din flori.

Proiectul de lege publicat a răspândit teamă în rândul femeilor care ar putea recurge mai des la avorturi și la abandonarea minorilor. Noile reglementări sunt menite să vină în sprijinul politicii Chinei cu privire la planul familial, ce permite majorității cuplurilor să aibe un singur copil.

Articolul 27 din ordonanță prevede că orice femeie necăsătorită care nu poate dovedi prezența unui partener sau care, în mod conștient, este însărcinată cu pruncul unui bărbat care este deja căsătorit, trebuie să plătească o „taxă de compensare socială”.

Din cauza zonelor gri din legislație, o femeie ar putea plăti o asemenea taxă care ar echivala cu suma de șase ori mai mare decât salariu minim anual, mai mult de 17,000 GBP.  În alte părți din China, precum Beijing și Guangdong au fost adoptate reglementări similare.

Mamele singure au fost îndelung stigmatizate în societatea chineză deoarece tradițiile chineze susțin că mamele singure ar trebui să fie rușinate de acțiunile lor. Din acest considerent, mamele nemăritate sunt bârfite și batjocorite în societate.

Diana STOICA

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică