Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Bogdan Aurescu la Facultatea de Drept de la Sibiu


4 iunie 2013 | Dumitru VARZARI

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Universitaria

În cadrul conferinței ”Dreptul Internațional și Diversitatea Culturală: Întrebări și Răspunsuri”, organizată la Facultatea de Drept din cadrul  Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu, pe parcursul zileleor de 30-31 mai, secretarul de stat Bogdan Aurescu a susținut prelegerea ”Acceptarea de către România a jurisdicţiei obligatorii a Curţii Internaţionale de Justiţie – o posibilă abordare din perspectivă culturală”, potrivit unui comunicat al MAE.

Prelegerea a început cu abordarea istorică a temei, fiid menționat faptul că în perioada interbelică România a acceptat jurisdicția obligatorie a CPJI, apoi Bogdan Aurescu a aratat că eventuala acceptare a jurisdicției obligatorii a CIJ ar evidenția  încrederea în viabilitatea dreptul internațional public și în capacitatea CIJ de a rezolva orice diferend corect și echidistant, și de asemenea faptul că în cadrul politicii sale externe România respectă și promovează dezvoltarea dreptului internațional public. Trebuie menționat faptul că  prelegerea dată  face parte din  seria de dezbateri publice lansate de MAI cu privire la acceptarea de către România a jurisdicţiei obligatorii a CIJ.

Dumitru VARZARI
student, UniversitateaLucian Blaga din Bucuresti, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică