« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Afaceri transfrontaliere
CărţiProfesionişti
 

Bogdan Aurescu la Facultatea de Drept de la Sibiu
04.06.2013 | Dumitru VARZARI

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În cadrul conferinței ”Dreptul Internațional și Diversitatea Culturală: Întrebări și Răspunsuri”, organizată la Facultatea de Drept din cadrul  Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu, pe parcursul zileleor de 30-31 mai, secretarul de stat Bogdan Aurescu a susținut prelegerea ”Acceptarea de către România a jurisdicţiei obligatorii a Curţii Internaţionale de Justiţie – o posibilă abordare din perspectivă culturală”, potrivit unui comunicat al MAE.

Prelegerea a început cu abordarea istorică a temei, fiid menționat faptul că în perioada interbelică România a acceptat jurisdicția obligatorie a CPJI, apoi Bogdan Aurescu a aratat că eventuala acceptare a jurisdicției obligatorii a CIJ ar evidenția  încrederea în viabilitatea dreptul internațional public și în capacitatea CIJ de a rezolva orice diferend corect și echidistant, și de asemenea faptul că în cadrul politicii sale externe România respectă și promovează dezvoltarea dreptului internațional public. Trebuie menționat faptul că  prelegerea dată  face parte din  seria de dezbateri publice lansate de MAI cu privire la acceptarea de către România a jurisdicţiei obligatorii a CIJ.

Dumitru VARZARI
student, UniversitateaLucian Blaga din Bucuresti, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

 
Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, UNIVERSITARIA | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD