Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

CE îndeamnă statele membre să investească în serviciile de îngrijire a copiilor
05.06.2013 | Adina-Elena OPREA

Secţiuni: Content, Dreptul familiei, Dreptul muncii
JURIDICE - In Law We Trust

Comisia Europeană  îndeamnă statele membre să depună eforturi mai mari în vederea realizării „obiectivelor de la Barcelona” privind serviciile de îngrijire a copiilor, potrivit unui comunicat.

Îndemnul de a îmbunătăţi dispoziţiile privind îngrijirea copiilor are la bază, printre altele, şi obiectivul UE de a obţine o rată de ocupare a forţei de muncă de 75% până în 2020.  În vederea atingerii obiectivelor UE în domeniul ocupării forței de muncă și pentru îmbunătățirea strategiei economice generale, se impune ca numărul femeilor care muncesc să crească, iar unul dintre factorii care descurajează participarea femeilor pe piaţa muncii este tocmai cel privind îngrijirea copilului.

Viviane Reding, vicepreședinte al Comisiei Europene și comisar pentru justiție, drepturi fundamentale și cetățenie a declarat: „Fiecare părinte este foarte conștient de importanța deosebită a unor servicii de îngrijire a copiilor accesibile și abordabile ca preț, atât pentru dezvoltarea copiilor, cât și pentru părinții care muncesc. Cu toate acestea, până în prezent, mai puțin de unul din trei state membre au reușit să-și atingă propriile obiective în materie de servicii de îngrijire a copilului. Statele membre trebuie să depună eforturi, dacă doresc să realizeze obiectivul de a obține o rată de ocupare a forței de muncă de 75 % la care s-au angajat. Punerea la dispoziție a unor servicii de îngrijire a copiilor nu ar trebui să fie considerată ca un cost, ci ca o investiție în viitor.”

Adina Elena OPREA
internship Societatea de Științe Juridice

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti