Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul familiei
Dreptul familiei
DezbateriCărţiProfesionişti

Amendă pentru viaţă
05.06.2013 | Raluca CÎRJAN

Secţiuni: Dreptul familiei, Opinii
JURIDICE - In Law We Trust

Femeile din provincia Wuhan ar putea fi amendate cu suma de 17,000 GBP, echivalentul a 6 salarii minime anuale, pentru copiii din flori. Cu alte cuvinte, femeia celibatară însărcinată e servită cu un cocktail amar având drept compoziţie stigmatizare socială şi… puţine alte opţiuni în afară de avort.

Articolul 27 din ordonanță prevede că orice femeie necăsătorită care nu poate dovedi prezența unui partener sau care, în mod conștient, este însărcinată cu pruncul unui bărbat care este deja căsătorit, trebuie să plătească o “taxă de compensare socială”.

În domeniul reglementării planificării familiale nu este inclus conceptul de „copil ilegal”, adică acel copil născut dintr-o „sarcină ilegală”, legea interzicând discriminarea împotriva copiilor născuţi în afara căsătoriei. Cu toate acestea, copiii proveniţi din sarcini ilegale ar putea să nu fie înregistraţi sau trataţi egal până când parinţii lor vor plăti amenzile impuse ca pedeapsă. În zonele urbane în special, pentru a beneficia de asistenţă medicală, şcolarizare şi dreptul la angajare este necesară înregistrarea la autorităţile locale. Prin comparaţie, oricine poate avea pietre preţioase. Desigur, de la „a putea avea” la „a avea” acele pietricele, există un bolovan pe care scrie „a-şi permite”.

Yuan Xin, profesor al Universităţii Renmin, specializat în studiile despre populaţie a spus că „trebuie să facem diferenţieri clare în ceea ce priveşte aspectele legale şi cele morale şi să definim ce înseamnă o familie în ziua de azi“. Poate până se lămuresc lucrurile sub toate aspectele, nu ar trebui să fie date legi care să crească numărul avorturilor şi al abandonurilor, care ulterior să fie băgate sub preş. Raţiunea e simplă. Se va alege praful.

Raluca CÎRJAN

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti