Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii
Print Friendly, PDF & Email

Amendă pentru viaţă
05.06.2013 | Raluca CÎRJAN

Femeile din provincia Wuhan ar putea fi amendate cu suma de 17,000 GBP, echivalentul a 6 salarii minime anuale, pentru copiii din flori. Cu alte cuvinte, femeia celibatară însărcinată e servită cu un cocktail amar având drept compoziţie stigmatizare socială şi… puţine alte opţiuni în afară de avort.

Articolul 27 din ordonanță prevede că orice femeie necăsătorită care nu poate dovedi prezența unui partener sau care, în mod conștient, este însărcinată cu pruncul unui bărbat care este deja căsătorit, trebuie să plătească o “taxă de compensare socială”.

În domeniul reglementării planificării familiale nu este inclus conceptul de „copil ilegal”, adică acel copil născut dintr-o „sarcină ilegală”, legea interzicând discriminarea împotriva copiilor născuţi în afara căsătoriei. Cu toate acestea, copiii proveniţi din sarcini ilegale ar putea să nu fie înregistraţi sau trataţi egal până când parinţii lor vor plăti amenzile impuse ca pedeapsă. În zonele urbane în special, pentru a beneficia de asistenţă medicală, şcolarizare şi dreptul la angajare este necesară înregistrarea la autorităţile locale. Prin comparaţie, oricine poate avea pietre preţioase. Desigur, de la „a putea avea” la „a avea” acele pietricele, există un bolovan pe care scrie „a-şi permite”.

Yuan Xin, profesor al Universităţii Renmin, specializat în studiile despre populaţie a spus că „trebuie să facem diferenţieri clare în ceea ce priveşte aspectele legale şi cele morale şi să definim ce înseamnă o familie în ziua de azi“. Poate până se lămuresc lucrurile sub toate aspectele, nu ar trebui să fie date legi care să crească numărul avorturilor şi al abandonurilor, care ulterior să fie băgate sub preş. Raţiunea e simplă. Se va alege praful.

Raluca CÎRJAN


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.