« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Programul StartUp. Premianţii
06.06.2013 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

startupÎn data de 29 mai 2013, s-a desfăşurat la Bucureşti faza finală a Programului StartUp, prin intermediul căruia sunt angrenaţi în lumea antreprenoriatului studenţi şi elevi. Scopul JA-YE este să le faciliteze tinerilor din Europa accesul la un loc de muncă, într-un moment în care aceştia se confruntă cu rate ale şomajului foarte ridicate. Numai în ultimii 5 ani, peste 1 milion de elevi şi studenţi din Europa au participat la programul Compania, iar faptul că ei au înfiinţat afaceri noi va avea un impact pozitiv asupra economiei europene.

Echipa Facultăţii de Drept din Timişoara a creat şi a pilotat prima iniţiativă antreprenorială în domeniul juridic, Dr. Lex, o platformă informatică care integrează informaţii juridice şi servicii în materia malpraxisului medical.

startup 1Câştigătorii au fost anunţaţi în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor, desfăşurate la Ateneul Român, eveniment care a marcat finalul competiţiei naţionale de antreprenoriat Compania Anului 2013. Ediţia a XI-a a competiţiei a reunit cele mai bune 27 de companii de elevi și studenţi din întreaga ţară. La festivitate au participat ministrul educaţiei naţionale şi reprezentanţi ai companiilor internaţionale prezente în Romania.

Juriul, alcătuit din reprezentanţi ai companiilor partenere organizaţiei, a examinat proiectele din punctul de vedere al comunicării, muncii în echipă, capacităţii de rezolvare a problemelor şi de stabilire a obiectivelor, al planificării financiare și de administrare, al managementului resurselor umane, al dezvoltării de produs, al pieţelor-ţintă, al marketingului şi vânzărilor, precum şi al profitului. De asemenea, a fost evaluat şi modul în care studenţii şi-au dezvoltat abilităţile antreprenoriale.

startup 2La faza finală a competiţiei au participat cele mai bune 27 echipe, selectate din cele peste 100 de proiecte înscrise în concurs. Universitatea de Vest din Timişoara a fost reprezentată de echipa Facultăţii de Drept, formată din Raul Mazilu, Suciu Ioan şi Victor Fercea, studenţi şi membri ai ELSA Timişoara, şi coordonată de dl. lect. univ. dr. Alexandru Popa.

Echipa Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara a obţinut cu proiectul Dr. Lex Premiul „Ce mai bună idee de afacere”, situându-se în Top 5 naţional.

Participarea în premieră la o competiţie de antreprenoriat deschide calea unor noi opţiuni pentru studenţii şi absolvenţii facultăţii noastre, iar obţinerea acestui premiu reprezintă o primă confirmare a succesului acestor opţiuni.

 
Secţiuni: UNIVERSITARIA | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD