Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
Print Friendly, PDF & Email

Studentul Anului 2013. Premianţii
06.06.2013 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

În data de 28 mai 2013 a avut loc la Bucureşti cea de-a zecea ediţie a Galei Premiilor Studentul Anului, eveniment naţional desfăşurat sub egida organizaţiei Voluntari pentru Idei  şi Proiecte. Proiectul îşi propune să premieze anual cei mai buni studenţi din domeniile arhitectură, drept, economie, jurnalism şi medicină.

2Anul acesta, premiul I la categoria Drept a fost acordat studentei Alexandra Bioc, de la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii de Vest Timişoara.

Juriul a avut în componenţa sa un reprezentant al companiei partenere KPMG, Daniela Nemoianu, precum  şi membri ai corpului academic al unor facultăţi de drept de prestigiu din România: conf. univ. dr. Flavius-Antoniu Baias, decanul Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din București, prof. univ. dr. Florin Streteanu, decanul Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, respectiv prof. univ. dr. Ștefan Deaconu, cadru didactic la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii din București.

Selectarea câştigătorilor s-a făcut pe baza unui eseu solicitat concurenţilor, cu tema „Modificări legislative menite a îmbunătăţi situaţia socio-economică a României”. Studenţii participanţi au propus modificări în domeniul lobby-ului, al insolvenţei, în materia dreptului penal, în educaţie.

1În ceea ce priveşte propunerile avansate de eseul câştigător, elaborat de studenta Alexandra Bioc, acestea fac referire la modificarea cadrului legislativ care normează absorbţia fondurilor europene, reforma sectorului public, precum şi schimbări ale sistemului educaţional. Folosind rapoarte emise de Banca Mondială şi recomandări formulate de O. E. C. D., pentru ţări într-o situaţie similară cu cea a României, Alexandra Bioc a prezentat, principial, modificări necesare pentru dezvoltarea unui cadru legislativ unitar şi transparent în domeniile respective. Premiul obţinut a constat în suma de 1500 de euro şi un internship la compania KPMG România.

Premiul II a fost acordat studentului Daniel Petrache, de la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii din București, iar premiul III lui Bogdan Buta, student la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca.

10Acest premiu confirmă performanţele Alexandrei Bioc, obţinute, în calitate de reprezentantă a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii de Vest Timişoara, la fazele finale ale unor importante concursuri studenţeşti internaţionale de drepturile omului şi drept internaţional public: World Human Rights Moot Court Competition 2011, Inter-American Human Rights Moot Court Competition 2012  şi European Human Rights Moot Court Competition 2013.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate