Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Studentul Anului 2013. Premianţii


06.06.2013 | JURIDICE.ro
Secţiuni: UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

În data de 28 mai 2013 a avut loc la Bucureşti cea de-a zecea ediţie a Galei Premiilor Studentul Anului, eveniment naţional desfăşurat sub egida organizaţiei Voluntari pentru Idei  şi Proiecte. Proiectul îşi propune să premieze anual cei mai buni studenţi din domeniile arhitectură, drept, economie, jurnalism şi medicină.

2Anul acesta, premiul I la categoria Drept a fost acordat studentei Alexandra Bioc, de la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii de Vest Timişoara.

Juriul a avut în componenţa sa un reprezentant al companiei partenere KPMG, Daniela Nemoianu, precum  şi membri ai corpului academic al unor facultăţi de drept de prestigiu din România: conf. univ. dr. Flavius-Antoniu Baias, decanul Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din București, prof. univ. dr. Florin Streteanu, decanul Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, respectiv prof. univ. dr. Ștefan Deaconu, cadru didactic la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii din București.

Selectarea câştigătorilor s-a făcut pe baza unui eseu solicitat concurenţilor, cu tema „Modificări legislative menite a îmbunătăţi situaţia socio-economică a României”. Studenţii participanţi au propus modificări în domeniul lobby-ului, al insolvenţei, în materia dreptului penal, în educaţie.

1În ceea ce priveşte propunerile avansate de eseul câştigător, elaborat de studenta Alexandra Bioc, acestea fac referire la modificarea cadrului legislativ care normează absorbţia fondurilor europene, reforma sectorului public, precum şi schimbări ale sistemului educaţional. Folosind rapoarte emise de Banca Mondială şi recomandări formulate de O. E. C. D., pentru ţări într-o situaţie similară cu cea a României, Alexandra Bioc a prezentat, principial, modificări necesare pentru dezvoltarea unui cadru legislativ unitar şi transparent în domeniile respective. Premiul obţinut a constat în suma de 1500 de euro şi un internship la compania KPMG România.

Premiul II a fost acordat studentului Daniel Petrache, de la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii din București, iar premiul III lui Bogdan Buta, student la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca.

10Acest premiu confirmă performanţele Alexandrei Bioc, obţinute, în calitate de reprezentantă a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii de Vest Timişoara, la fazele finale ale unor importante concursuri studenţeşti internaţionale de drepturile omului şi drept internaţional public: World Human Rights Moot Court Competition 2011, Inter-American Human Rights Moot Court Competition 2012  şi European Human Rights Moot Court Competition 2013.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro