« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Studentul Anului 2013. Premianţii
06.06.2013 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În data de 28 mai 2013 a avut loc la Bucureşti cea de-a zecea ediţie a Galei Premiilor Studentul Anului, eveniment naţional desfăşurat sub egida organizaţiei Voluntari pentru Idei  şi Proiecte. Proiectul îşi propune să premieze anual cei mai buni studenţi din domeniile arhitectură, drept, economie, jurnalism şi medicină.

2Anul acesta, premiul I la categoria Drept a fost acordat studentei Alexandra Bioc, de la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii de Vest Timişoara.

Juriul a avut în componenţa sa un reprezentant al companiei partenere KPMG, Daniela Nemoianu, precum  şi membri ai corpului academic al unor facultăţi de drept de prestigiu din România: conf. univ. dr. Flavius-Antoniu Baias, decanul Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din București, prof. univ. dr. Florin Streteanu, decanul Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, respectiv prof. univ. dr. Ștefan Deaconu, cadru didactic la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii din București.

Selectarea câştigătorilor s-a făcut pe baza unui eseu solicitat concurenţilor, cu tema „Modificări legislative menite a îmbunătăţi situaţia socio-economică a României”. Studenţii participanţi au propus modificări în domeniul lobby-ului, al insolvenţei, în materia dreptului penal, în educaţie.

1În ceea ce priveşte propunerile avansate de eseul câştigător, elaborat de studenta Alexandra Bioc, acestea fac referire la modificarea cadrului legislativ care normează absorbţia fondurilor europene, reforma sectorului public, precum şi schimbări ale sistemului educaţional. Folosind rapoarte emise de Banca Mondială şi recomandări formulate de O. E. C. D., pentru ţări într-o situaţie similară cu cea a României, Alexandra Bioc a prezentat, principial, modificări necesare pentru dezvoltarea unui cadru legislativ unitar şi transparent în domeniile respective. Premiul obţinut a constat în suma de 1500 de euro şi un internship la compania KPMG România.

Premiul II a fost acordat studentului Daniel Petrache, de la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii din București, iar premiul III lui Bogdan Buta, student la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca.

10Acest premiu confirmă performanţele Alexandrei Bioc, obţinute, în calitate de reprezentantă a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii de Vest Timişoara, la fazele finale ale unor importante concursuri studenţeşti internaţionale de drepturile omului şi drept internaţional public: World Human Rights Moot Court Competition 2011, Inter-American Human Rights Moot Court Competition 2012  şi European Human Rights Moot Court Competition 2013.

 
Secţiuni: UNIVERSITARIA | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD