Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

CE. Letonia este pregătită să adopte moneda euro


06.06.2013 | Adina-Elena OPREA
Secţiuni: Comunicare profesională, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Comisia Europeană a dat publicităţii un comunicat prin care anunţă că Letonia este pregătită să adopte moneda euro.

Comisia a ajuns la această concluzie, după ce raportul de convergenţă privind Letonia pentru anul 2013 a arătat că performanţele economice ale acesteia au înregistrat o evoluţie pozitivă. În acest context, Comisia  propune Consiliului să decidă cu privire la adoptarea monedei euro de către Letonia începând de la 1 ianuarie 2014.

Olli Rehn, vicepreședinte al Comisie, comisar pentru afaceri economice și monetare și moneda euro a declarat: „Experiența dobândită de Letonia arată că o țară poate depăși cu succes dezechilibrele macroeconomice, oricât ar fi ele de grave, și poate ieși mai puternică din acestea. În urma gravei recesiuni din perioada 2008-2009, Letonia a luat măsuri de politică decisive, cu sprijinul programului de asistență financiară al UE-FMI, care au îmbunătățit flexibilitatea și capacitatea de ajustare a economiei în cadrul strategiei generale a UE pentru o creștere durabilă și echilibrată. Și aceasta a dat roade: se preconizează că Letonia va avea cea mai dinamică economie din UE în anul acesta. Dorința Letoniei de a adopta moneda euro este un semn de încredere în moneda noastră comuă și o dovadă suplimentară că cei care prevedeau dezintegrarea zonei euro s-au înșelat.”

Adina Elena OPREA
internship Societatea de Științe Juridice

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti