« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Școala de vară IONESCU SAVA: „Avocatura: între meserie și vocație” – Poiana Brașov, 30 iunie – 5 iulie 2013
07.06.2013 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

IONESCU SAVA, în parteneriat cu JURIDICE.ro organizează școala de vară

Avocatura: între meserie și vocație

Poiana Brașov, Heraldic Club

30 iunie – 5 iulie 2013

Evenimentul, care se află la a treia ediție, se adresează studenților la drept, absolvenți ai anului 3 de studiu și își propune să aducă în acest an un nou concept de internship ce își propune să ofere viitorilor practicieni în drept o viziune mai clară asupra avocaturii, mai ales asupra modului în care aspectele pragmatice se îmbină cu pasiunea. Douăzeci de studenți ai facultăților de drept din România vor avea ocazia ca timp de cinci zile să discute cu invitații la eveniment  atât despre ceea ce presupune avocatura în practică, cât și despre diversele specializări din această profesie și adaptabilitatea la schimbare.

În cadrul școlii de vară, ramurile dreptului și avocatura ca profesie vor fi abordate din perspectiva cadrelor universitare, a magistratului, dar și a avocatului. Evenimentul are ca scop informarea și inițierea studenților în avocatură prin exemple practice și studii de caz.

Programul include și un curs de scriere, un seminar de vorbire în public, dar și diferite ateliere ce vor testa atât competitivitatea viitorilor juriști, cât și spiritul lor de echipă.

Pentru înscrierea la școala de vară “Avocatura: între meserie și vocație” trebuie completat într-o manieră cât mai originală formularul de înscriere online, disponibil aici.

Data limită pentru înscrieri este 20 iunie 2013.

Cele mai originale 20 de aplicații vor fi selectate pentru a participa în mod gratuit la școala de vară “Avocatura: între meserie și vocație”.  Transportul, cazarea și masa vor fi asigurate de organizatori.

La finalul școlii de vară unul dintre studenții participanți va primi o bursă de studiu de șase luni, în valoare de 1000 lei lunar, precum și posibilitatea (dar nu obligația) de a efectua practică de specialitate în cadrul societății civile de avocați IONESCU SAVA.

Radu Claudiu Ionescu, Managing Partner IONESCU SAVA: „Organizăm anual această școală de vară pentru că ne dorim să venim în sprijinul studenților la drept cu informații practice din acest domeniu, ajutându-i astfel să își contureze cât mai clar meseria de avocat. Ne dorim să împărtășim cu ei din experiența noastră și să le arătăm că avocatura este un domeniu fascinant atâta timp cât există pasiune. Consider că reușita în carieră este o îmbinare între pragmatism și pasiune, iar școala de vară de anul acesta pune accent atât pe latura vocațională a avocaturii, cât și pe seriozitatea cu care trebuie tratată o asfel de carieră. Evenimentul este un instrument extrem de util pentru studenți, deoarece au acces la informații și cursuri pe care școala de drept nu le oferă și care sunt absolut necesare pentru o viitoare carieră de avocat, dar și de jurist în general.”

 
Secţiuni: Anunțuri, UNIVERSITARIA | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD