Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Școala de vară IONESCU SAVA: „Avocatura: între meserie și vocație” – Poiana Brașov, 30 iunie – 5 iulie 2013


7 iunie 2013 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

IONESCU SAVA, în parteneriat cu JURIDICE.ro organizează școala de vară

Avocatura: între meserie și vocație

Poiana Brașov, Heraldic Club

30 iunie – 5 iulie 2013

Evenimentul, care se află la a treia ediție, se adresează studenților la drept, absolvenți ai anului 3 de studiu și își propune să aducă în acest an un nou concept de internship ce își propune să ofere viitorilor practicieni în drept o viziune mai clară asupra avocaturii, mai ales asupra modului în care aspectele pragmatice se îmbină cu pasiunea. Douăzeci de studenți ai facultăților de drept din România vor avea ocazia ca timp de cinci zile să discute cu invitații la eveniment  atât despre ceea ce presupune avocatura în practică, cât și despre diversele specializări din această profesie și adaptabilitatea la schimbare.

În cadrul școlii de vară, ramurile dreptului și avocatura ca profesie vor fi abordate din perspectiva cadrelor universitare, a magistratului, dar și a avocatului. Evenimentul are ca scop informarea și inițierea studenților în avocatură prin exemple practice și studii de caz.

Programul include și un curs de scriere, un seminar de vorbire în public, dar și diferite ateliere ce vor testa atât competitivitatea viitorilor juriști, cât și spiritul lor de echipă.

Pentru înscrierea la școala de vară “Avocatura: între meserie și vocație” trebuie completat într-o manieră cât mai originală formularul de înscriere online, disponibil aici.

Data limită pentru înscrieri este 20 iunie 2013.

Cele mai originale 20 de aplicații vor fi selectate pentru a participa în mod gratuit la școala de vară “Avocatura: între meserie și vocație”.  Transportul, cazarea și masa vor fi asigurate de organizatori.

La finalul școlii de vară unul dintre studenții participanți va primi o bursă de studiu de șase luni, în valoare de 1000 lei lunar, precum și posibilitatea (dar nu obligația) de a efectua practică de specialitate în cadrul societății civile de avocați IONESCU SAVA.

Radu Claudiu Ionescu, Managing Partner IONESCU SAVA: „Organizăm anual această școală de vară pentru că ne dorim să venim în sprijinul studenților la drept cu informații practice din acest domeniu, ajutându-i astfel să își contureze cât mai clar meseria de avocat. Ne dorim să împărtășim cu ei din experiența noastră și să le arătăm că avocatura este un domeniu fascinant atâta timp cât există pasiune. Consider că reușita în carieră este o îmbinare între pragmatism și pasiune, iar școala de vară de anul acesta pune accent atât pe latura vocațională a avocaturii, cât și pe seriozitatea cu care trebuie tratată o asfel de carieră. Evenimentul este un instrument extrem de util pentru studenți, deoarece au acces la informații și cursuri pe care școala de drept nu le oferă și care sunt absolut necesare pentru o viitoare carieră de avocat, dar și de jurist în general.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii