Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Brașov. Lipsa mențiunii privind ora desfășurării cercetării disciplinare


7 iunie 2013 | Raluca CÎRSTEA

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Curtea de Apel Brașov a hotărât că, în situația în care data și ora desfășurării cercetării disciplinare nu sunt precizate expres în convocarea trimisă salariatului, decizia de sancționare disciplinară este lovită de nulitate absolută pentru neîndeplinirea condiţiilor legale de formă. ”Aşadar, angajatorul trebuie să dovedească faptul că a convocat în scris salariatul, precizând obiectul, data, ora şi locul întrevederii. Toate aceste detalii sunt necesare a fi prezente în convocarea scrisă, întrucât numai în acest fel salariatul îşi va putea exercita dreptul la apărare putând oferi persoanei împuternicite să realizeze cercetarea sub toate motivaţiile şi probele relevante.” (Decizia civilă nr. 1281 din 27 iunie 2012 pronunţată în recurs de Secţia civilă și pentru cauze cu minori și de familie, de conflicte de muncă și asigurări sociale a Curții de Apel Brașov, potrivit portalului instanţelor)

Raluca CÎRSTEA

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică