Secţiuni » Arii de practică » Protective » Data protection
Data protection
DezbateriConferinţeToate evenimenteleCărţiProfesionişti


Robert Cazanciuc, la reuniunea JAI. Ce s-a discutat
07.06.2013 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Data protection
JURIDICE - In Law We Trust

Ministrul justiţiei, Robert Cazanciuc, a participat la lucrările Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, ce a avut loc la Luxemburg, în data de 6 iunie 2013, potrivit unui comunicat al MJ.

Dezbaterile din cadrul Consiliului s-au axat pe proiecte de directive şi regulamente, precum şi alte acte importante pentru dezvoltarea spaţiului de justiţie, libertate şi securitate din cadrul UE.

Astfel, miniştrii justiţiei au agreat textul proiectului de directivă privind combaterea fraudelor îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii, ce urmează a fi transmis către Parlamentul European. În acelaşi cadru, au fost stabilite liniile ce trebuie urmate pe parcursul procesului de negociere la nivel tehnic, pentru următoarele proiecte:
1. regulamentul privind protecţia datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date;
2. regulamentul privind instituirea ordonanţei asiguratorii europene de indisponibilizare a conturilor bancare, în vederea facilitării recuperării transfrontaliere a debitelor în materie civilă şi comercială;
3. regulamentul privind insolvenţa. Cu privire la acesta din urmă, România a susţinut necesitatea adoptării cât mai rapide, având în vedere impactul preconizat asupra securizării şi dezvoltării mediului de afaceri la nivel european.

În cadrul reuniunii, Comisia Europeană a lansat proiectul regulamentului de promovare a liberei circulaţii a cetăţenilor şi întreprinderilor prin simplificarea acceptării anumitor documente oficiale în UE.

Un alt aspect important al agendei l-au constituit Concluziile Consiliului privind drepturile fundamentale şi statul de drept.

Acestă reuniune a fost ultima din mandatul Preşedinţiei irlandeze a Consiliului, căreia îi va succeda Lituania, începând cu 1 iulie 2013.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti