Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Modificarea OUG privind circulația pe drumurile publice | Proiect


10 iunie 2013 | Paula VÂRBAN, Paula VÂRBAN, Lorina PÎRVAN
Secţiuni: Drept penal, Noutăți legislative
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Biroul de informare publica si relatii cu presa din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

Domnul Tiberiu Mihail Nitu, procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie şi Justitie a transmis, la data de 07.06.2013, Ministerului Afacerilor Interne o propunere de modificare a O.U.G. nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.

Acest demers este initiat ca urmare a recentelor evaluari asupra eficientei sistemului judiciar care semnaleaza existenta a numeroase atributii non-judiciare, care afecteaza organizarea muncii procurorilor, necesitatea simplificarii procedurilor, inscriindu-se în coordonatele regasite si in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare privind volumul de munca in sistemul judiciar.

Sunt vizate dispozitiile art. 111 alin. 6 din actul normativ, care se refera la prelungirea periodica (la un interval de 30 de zile) a dreptului de circulatie a conducatorului auto implicat intr-un accident de circulaţie, de catre procuror sau instanta de judecata, in functie de faza procesuala in care se afla cauza, pana la solutionarea definitiva a acesteia.

Sub acest aspect, propunerea de modificare urmareste degrevarea procurorului care efectueaza urmarirea penala sau exercita supravegherea cercetarii penale ori a instantei de judecata investita cu solutionarea cauzei, in sensul de a dispune cu privire la dreptul de circulatie o singură data, pana la adoptarea unei solutii in faza de urmarire penala, respectiv ramanerea definitiva a solutiei, cu posibilitatea reexaminarii actului din oficiu, la cererea partilor sau la sesizarea organelor de politie.

:: propunerea

:: sursa: mpublic.ro

Paula VÂRBAN
Lorina PÎRVAN
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept
internship Societatea de Stiinte Juridice

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro