Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept constituţional
Drept constituţional
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Drept constituțional, Flux informații

„Fără Parlament nu ar exista democrație, nici justiție, nici procurori”

10 iunie 2013 | JURIDICE.ro

Comisia pentru revizuirea Constitutiei a adoptat cu unanimitate de voturi un amendament la art. 64 din actuala lege fundamentala, respectiv alin. 4 indice 1, care prevede ca „orice persoana de drept public, orice persoana juridica privata si orice persoana fizica are obligatia de a se prezenta, direct sau prin reprezentant legal, dupa caz, in fata unei comisii parlamentare, in urma invitatiei scrise primita din partea acesteia”.

Senatorul Tudor Chiuariu, presedintele Comisiei juridice a Senatului si membru al Comisiei pentru revizuirea Constitutiei, respinge acuzatiile potrivit carora articolul referitor la chemarea oricarei persoane in fata Parlamentului ar avea ca tinta procurorii.

Tudor Chiuariu: „Articolul spune, de fapt, un lucru fundamental, care se regaseste in alte articole din Constitutie, respectiv ca Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului roman prin intermediul caruia se exercita suveranitatea. Cetatenii vor avea un instrument ca sa-i puna pe reprezentantii lor sa ceara informatii si sa poate audia orice persoana din Romania. Atat, sa o audieze. Este singurul mijloc prin care orice cetatean poate solicita reprezentantului sau din Parlament sa ceara informatii de la orice institutie publica. Fara Parlament nu ar exista democratie, nici justitie, nici procurori. Un procuror face parte dintr-o institutie, si anume din Parchetul general de pe langa ICCJ, in acest moment. Sigur ca privind activitatea unei institutii nu vom chema persoane fizice care isi desfasoara activitatea in acea institutie, ci pe seful institutiei sau pe cineva din conducerea institutiei.”

Traian Basescu: „Aici e jocul. Ce, se transforma Parlamentul in parchet? Pai aici e jocul.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică