Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii

Robin Hood şi furtul păsărilor din Angry Birds
10.06.2013 | Raluca CÎRJAN

JURIDICE - In Law We Trust

Robin Hood considera furtul justificat. C-o fi justificat, calificat, săvârşit între rude apropiate sau de persoane deghizate, de două sau mai multe persoane împreună, o dată-n viaţă ori o dată pe lună, furtul e o infracţiune. Într-a legii accepţiune.

Pentru unii, furtul capătă aura puterii. După ce a furat pentru prima oară în viaţa ei, o femeie a mărturisit: „Eram în culmea fericirii. Am scăpat şi era…fantastic! Parcă prinsesem aripi. Faptul că furam şi nu eram prinsă îmi dădea sentimentul extraordinar că puterea e în mâinile mele“. Psihologii sunt de părere că aceşti oameni fură deoarece doresc să simtă că trăiesc cu intensitate făcând ceva interzis. Unii chiar duc înapoi obiectele furate. Sunt ferm convinsă că victima întâmpină un astfel de hoţ cu o privire caldă, îl bate uşor pe umăr şi exclamă: „Mare om, mare caracter!“.

Potrivit unei ştiri, Takahito Kano și Shuho Kikuzawa nu fac parte din categoria aceasta. N-au dus nimic înapoi. Ciudat e că, dacă şi-ar fi dorit să înapoieze, ar fi fost necesar să creeze o aplicaţie. Cei doi sunt acuzați că achiziționau cărți electronice fraudând magazinele on-line. În concret, aceștia foloseau o aplicație ce expedia un mesaj fals serverului ce aparținea magazinului online, conform căruia a fost efectuată plata pentru produsul respectiv, însă în realitate librăriile nu încasau plata pentru produsele livrate.

Conform datelor poliției, Kano a dobândit ilegal  187 de cărți în format electronic, în valoare de ¥156.500(aproximativ 1.300 EUR), iar Kikuzawa a „furat” 72 de cărți în valoare de ¥49.650(aproximativ 500 EUR ). Kano folosea aplicația ”iAP Cracker”, care nu este oficial aprobată de către APPLE. Aplicația dată poate fi folosită numai prin intermediul dispozitivelor ce funcționează pe baza sistemului de operare iOS.

Ambii suspecți își recunosc vina și faptele ilegale comise. Furtul de găini cu sacul pare so last season acum, aşa-i? Aştept o ştire despre furtul păsărilor din Angry Birds.

Raluca CÎRJAN

Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.