Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti
 

STOICA & Asociații, DAVID & BAIAS și departamentul juridic al Orange România obțin anularea deciziei de sancționare a Orange România pentru abuz de poziție dominantă
11.06.2013 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Concurență, Content
JURIDICE - In Law We Trust

Prin Decizia nr. 2/14 februarie 2011, Consiliul Concurenței a dispus sancţionarea Orange România pentru abuz de poziţie dominantă, în temeiul art. 6 lit. a din Legea concurenţei, aplicând totodată o amendă în cuantum de 147.975.967 lei (aprox. 34,7 mil. Euro), reprezentând 3,60% din cifra de afaceri pe anul 2010.

Împotriva acestei decizii, Orange România a formulat acțiune în anulare, precum și cerere de suspendare. În şedinţa publică din data de 11.06.2013, Curtea de Apel Bucureşti a admis acţiunea formulată de avocaţii Orange România, anulând Decizia nr. 2/14.02.2011. Această hotărâre a Curţii de Apel Bucureşti poate fi atacată cu recurs de către Consiliul Concurenței în 15 zile de la comunicare.

Acest rezultat pozitiv atât pentru companie, cât și pentru piața telecomunicațiilor din România, este rezultatul unei strategii complexe de apărare, bazată pe o solidă argumentație juridică și un probatoriu adecvat administrat în cauză, precum și a unei excelente coordonări a tuturor echipelor implicate, avocații STOICA & Asociații (Valeriu Stoica, partener fondator, Dan-Rareş Raducanu, partener senior şi Marieta Avram, partener senior) asigurând apărarea în parteneriat cu colegii avocați din cadrul DAVID & BAIAS, precum și cu departamentul juridic al Orange România.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti