Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

STOICA & Asociații, DAVID & BAIAS și departamentul juridic al Orange România obțin anularea deciziei de sancționare a Orange România pentru abuz de poziție dominantă
11.06.2013 | JURIDICE.ro

Prin Decizia nr. 2/14 februarie 2011, Consiliul Concurenței a dispus sancţionarea Orange România pentru abuz de poziţie dominantă, în temeiul art. 6 lit. a din Legea concurenţei, aplicând totodată o amendă în cuantum de 147.975.967 lei (aprox. 34,7 mil. Euro), reprezentând 3,60% din cifra de afaceri pe anul 2010.

Împotriva acestei decizii, Orange România a formulat acțiune în anulare, precum și cerere de suspendare. În şedinţa publică din data de 11.06.2013, Curtea de Apel Bucureşti a admis acţiunea formulată de avocaţii Orange România, anulând Decizia nr. 2/14.02.2011. Această hotărâre a Curţii de Apel Bucureşti poate fi atacată cu recurs de către Consiliul Concurenței în 15 zile de la comunicare.

Acest rezultat pozitiv atât pentru companie, cât și pentru piața telecomunicațiilor din România, este rezultatul unei strategii complexe de apărare, bazată pe o solidă argumentație juridică și un probatoriu adecvat administrat în cauză, precum și a unei excelente coordonări a tuturor echipelor implicate, avocații STOICA & Asociații (Valeriu Stoica, partener fondator, Dan-Rareş Raducanu, partener senior şi Marieta Avram, partener senior) asigurând apărarea în parteneriat cu colegii avocați din cadrul DAVID & BAIAS, precum și cu departamentul juridic al Orange România.


Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.