« Secţiuni « Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
 

Infiinţarea Grupului interministerial strategic pentru prevenirea şi combaterea macrocriminalităţii
12.06.2013 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 338 din data 10 iunie 2013 a fost publicata Decizia prim-ministrului nr. 233/2013 privind infiintarea Grupului interministerial strategic pentru prevenirea si combaterea macrocriminalitatii ce afecteaza siguranta cetateanului si functionarea institutiilor publice.

Prin decizia prim-ministrului se infiinteaza Grupul interministerial strategic pentru prevenirea si combaterea macrocriminalitatii ce afecteaza siguranta cetateanului si functionarea institutiilor publice, organism fara personalitate juridica (GIS).

Macrocriminalitatea reprezinta activitatile infractionale circumscrise criminalitatii organizate – interne sau transfrontaliere -, macrocriminalitatii economico-financiare, spalarii banilor, finantarii terorismului, marii coruptii sau altor fapte ilicite, care prin modul de operare sau consecinte pun in pericol grav ordinea publica, credibilitatea si/sau autoritatea institutiilor de aplicare a legii.

GIS functioneaza in subordinea prim-ministrului si in coordonarea viceprim-ministrului cu atributii in domeniul apararii, ordinii publice si sigurantei nationale.

GIS are rolul de elaborare, integrare, corelare si monitorizare a politicii Guvernului de prevenire a macrocriminalitatii.

Ministerele si institutiile administratiei publice centrale care fac parte din GIS sunt prevazute in anexa la decizie.

 
Secţiuni: Lege 9 | Toate secţiunile
Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD