Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
2 comentarii

Curtea de Apel Cluj. Nesemnarea minutei de către judecător
13.06.2013 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABĂ

JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Apel Cluj a hotărât că prin lipsa sau nesemnarea minutei hotărârii instanţei de fond sunt încălcate prevederile art. 309 C. proc. pen., prin care se stabileşte că rezultatul deliberării se consemnează într-o minută, care trebuie să aibă conţinutul prevăzut pentru dispozitivul hotărârii. Curtea a precizat că absenţa sau nesemnarea minutei face imposibilă verificarea respectării unor dispoziţii legale imperative, cum sunt cele referitoare la compunerea instanţei, astfel că sentinţa este contrară legii, fiind lovită de nulitate absolută în conformitate cu dispoziţiile art. 197 alin. 2 C. proc. pen. Fiind vorba de o nulitate absolută, aceasta nu poate fi acoperită în niciun mod, impunându-se rejudecarea cauzei de către instanţa de fond, doar în privinţa dezbaterii pe fond a procesului, cu menţinerea tuturor actelor procedurale şi procesuale existente la dosar. (Decizia nr. 66/R din 3 februarie 2010 pronunţată în recurs de Secţia penală şi de minori a Curţii de Apel Cluj având ca obiect infracţiunea de ucidere din culpă)

Corina CIOROABĂ

Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Au fost scrise până acum 2 de comentarii cu privire la articolul “Curtea de Apel Cluj. Nesemnarea minutei de către judecător”

  1. Florin RADU spune:

    asemenea solutii, desi corecte de lege lata, sunt total neproductive si aduc atingere dreptului la un proces echitabil. trebuie gasita o solutie legislativa in baza careia lipsa semnaturii judecatorului sa poate fi complinita fara a se casa hotararea cu trimitere.

  2. Mihaela MAZILU-BABEL spune:

    Cum adica ” Curtea a precizat că absenţa sau nesemnarea minutei face imposibilă verificarea respectării unor dispoziţii legale imperative, cum sunt cele referitoare la compunerea instanţei,”

    Cum adica nu poti verifica o compunere a instantei daca nu e semnata minuta?
    Serios?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.